**Yeni eğitim öğretim yılında Batman’da 169 bin öğrencinin büyük bölümü, eğitim-öğretime ‘merhaba’ dedi. Batman’da öğrencilerin yüzde 80’i, okul yolunu tuttu. Bazı okullarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın ücretsiz kitapları dağıtıldı.
ÖĞRENCİLER OKUL YOLUNDA
169 öğrenci ile 7 bin 600 öğretmenin ders başı yaptığı Batman’da, boykot eylemi tutmadı. Batman’ın kenar mahallelerinde de öğrencilerin büyük bölümünün okulun yolunu tuttuğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Site Mahallesindeki Atatürk ilköğretim okulunda eğitim-öğretim sezonun açılış programında öğrencilere ‘başarı’ dileğinde bulundu. Vali Vekili Ertuğ Şevket Aksoy ile bazı yöneticilerin katıldığı törene öğrenci velileri de ilgi gösterdi. Sorunsuz eğitim-öğretim yılına başladıklarını belirten Çelik; “Öğretmen açığının olmadığı illerden biri de Batman’dır. 800’e yakın öğretmenimiz başka illere atandı. Yerlerine ise bu yıl 1400 öğretmen ataması yapıldı. Yeni eğitimcilerimizin çoğu göreve başladı. Öğrencilerimiz artık okul yolunda. Yeni eğitim-öğretim yılının başarılı geçmesini diliyorum” dedi.




2 MİLYON 424 BİN ÜCRETSİZ KİTAP
Milli Eğitim Bakanlığı’nın ücretsiz ders kitap dağıtımı, ilkokul ve ortaokullara dağıtıldı.  Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ile okul idarecileri, ilk günde öğrencileri kitapla buluşturdu.  Milli Eğitim Bakanlığı’nın Batman’a ulaştırdığı ücretsiz kitaplardan 1 milyon 745 bin 128 adet anaokul, ilkokul, ortaokul  ve özel kurumlara ulaştırıldı. Liselerde de eğitim-öğretim gören öğrenciler için de  676 bin 802 adet kitabın okullara teslim edildiğini söyleyen Milli Eğitim Müdürü Çelik; “Batman ve ilçelerinde 169 bin öğrencimize toplam 2 milyon 424 bin 529 adet kitap dağıtımı yapıldı” diye konuştu. Okul idarecileri, yeni sezonun ilk gününü Bakanlığın ücretsiz kitaplarını da dağıtmakla geçirdi.

Editör: TE Bilişim