** Bölge Belediyeleri arasında borcunu ödeyen Batman’a, Dicle EDAŞ bu yıl 10 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştirmeyi kararlaştırdı.

 

** DEDAŞ İl Müdürü Murat Dursun: “Kamu kurumları arasında borcunu ödeyen tek belediye, bizi yatırımlara yöneltti” dedi.

 

“ŞİMDİ YATIRIM ZAMANI”

Kaçak oranının yıl ortalaması yüzde 66, kış mevsiminde ise yüzde 75’e çıktığı Batman’da Dicle EDAŞ, Batman Belediyesi’nin geçmişe yönelik tüm borçlarını kapatması yıllar sonra kente beklenen yatırım projelerini de getirtti. Dicle EDAŞ Batman İl Müdürü Murat Dursun, şehir şebeke iyileştirme çalışmalarının yanı sıra ek trafo ve köylere yönelik bazı projeleri de hayata geçireceklerini söyledi. Kent merkezinde 2, Kozluk ve Beşiri’de 1’er trafo merkezinin yapıldığını ifade eden Dursun: “Şimdi yatırım zamanı. Batman’ın köylerindeki elektrik şebekelerini de iyileştireceğiz” dedi.

 

“SOKAKLAR AYDINLATILACAK”

Kamu kurum ve kuruluşlar arasında borcunu veren Batman Belediyesi’ni geçen hafta Genel Müdür Murat Karagüzel ile birlikte ziyaret edip, Eşbaşkan Sabri Özdemir’e teşekkür ettiklerini söyleyen Dursun, şöyle devam etti: “Batman Belediyesi örnek bir uygulamayla bizden tam puan aldı. Bugüne kadar Batman’da ihmal ettiğimiz sokak lambaları başta olmak üzere yatırım programındaki şebeke ve trafoları tamamen iyileştireceğiz. Kışın aydınlatma yapılmamasının bir nedeni de arızadan kaynaklanıyordu. Olağanüstü arızalar olunca aydınlatmayı ihmal ettik.”

 

10 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Kent merkezinde 85, il merkezinde ise toplam 110 bin abonenin bulunduğu Batman’da dünden itibaren sokak aydınlatılmasına yönelik çalışmalara da başladıklarını ifade eden Dursun: “Ayrıca Batman Belediyesi’nin de destek verdiği ‘Kendin için israf etme’ kampanyası başlattık. Bu kampanyadan da sonuç elde edeceğimize inanıyorum. Aydınlatmanın yetersiz olduğunu biliyoruz. Batman’a bu yıl 10 Milyon TL’lik yatırım gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim