KURAK SONBAHAR!

Batman Barajı göl havzasında su kodunun ‘61.90’ seviyede olduğunu belirten DSİ Batman Şube Müdürü Bedi İleri: “Barajın havzasında su seviyesi düşük olabilir ama kritik bir durum söz konusu değil” dedi.

SONBAHAR KURAK GEÇİYOR
Batman’ın akarsularında su seviyesi, sonbaharda düştü. Batman Barajı’na su sağlayan Sason çay havzasında su seviyesinin düşmesi dikkat çekerken, Batman Barajı göl alanında ise su seviyesinin normal oranda olduğunu belirtildi. DSİ Batman Şube Müdürü Bedi İleri, su seviyesinin baraj gölü alanında 61.90 kodunda olduğunu ifade etti. Batman Çayı çevresindeki köylüler ise sonbahar mevsiminde ilk kez su seviyesinin bu kadar düştüğüne tanık olduklarını söylediler.

“DURUM KRİTİK DEĞİL”
Şube Müdürü İleri, şöyle devam etti: “Kurak bir sonbahar geçiriyoruz ama barajlarımızda kritik bir durum da yok. Baraj havzası alanında su seviyesi düşmüş olabilir. Sulama sezonunu kapattık. Yakında barajlarımızda enerji üretimine yönelik çalışmalar başlatılacak. Barajlarda 665 ile 645 aralığında enerji üretimi yapılabilir. Sason çayı havzasında su seviyesinin düşüklüğü barajdaki üretimi engelleyecek durumda değil.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim