** HDP ve DBP Batman il teşkilatları, Halepçe katliamının 28. Yıldönümünü basın açıklamasıyla kınadı. Açıklamaya destek veren HDP Batman Milletvekili M.Ali Aslan: “Halepçe’yi anlamak isteyen; Cizre, Sur, Nusaybin, Yüksekova ve Şırnak’a bakabilir. Bölgede yaşanan olaylar, Halepçe katliamından beterdir” dedi.

“KÜRT HALKI TEK VÜCUT OLACAK”
Yılmaz Güney Sineması önünde düzenlenen basın açıklamasına HDP, DBP il yöneticileri, görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir, Gülistan Akel, HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan ve partililer katıldı. Açıklama öncesi konuşan DBP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç, Kürtlere yapılan bütün soykırımları kınayarak; “Kürtler üzerinde kim ne hesaplar yaparsa yapsın, Kürt halkı her yerde tek vücut olacak ve kendisini tüm saldırılara karşı koruyacaktır” dedi. Daha sonra söz alan Mehmet Ali Aslan ise bölgedeki yaşanan olaylara dikkat çekti. Aslan, şöyle devam etti; “Halepçe’yi anlamak isteyen, Cizre, Sur, Nusaybin, Yüksekova ve Şırnak’a bakabilir. Bugün bölgede yaşanan olaylar Halepçe katliamından daha beterdir. Halepçe katliamından sonra onlarca Halepçe katliamı yaşandı.”

“HEDEF; KÜRT NESLİNİ BİTİRMEKTİ”
Daha sonra basın açıklamasını okuyan HDP İl Eşbaşkanı Rojda Sürücü ise Halepçe katliamı ile Kürt neslinin bitirilmek istendiğine dikkat çekti. Sürücü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Saddam Hüseyin, Enfal soykırımı kapsamında Kürt kenti olan Halepçe’yi kimyasal gazlarla bombaladı. Halepçe merkezinde 5 binden fazla insan katledildi. Kimyasal saldırıdan sonra yapılan araştırmalarda kanser vakalarının % 800 artış gösterildiği görülmüştür. Uluslararası Af Örgütü’nün verilerine göre sadece 1988 yılında 17 binden fazla insan ortadan kaybolmuştur. Saddam Hüseyin, Kerkük, Musul, Diyala, Xanekin gibi Kürdistan şehirlerini Kürtlerden arındırarak, yerine Irak’tan getirdiği Kürtleri yerleştirdi. Bu soykırım Kürt neslini bitirmek amacıyla yapıldı. Halepçe, modern dünyanın Hiroşima ve Nagazaki’si oldu. Ortadoğunun Vietnam’ı oldu. Halepçe tarihtir, direniştir, haykırıştır, özgürlük tutkusudur. Kürdün mazlumeyitir. Kürdistan’ın direğidir. Halepçe gelecektir. Bir kez daha 16 Mart 1988 Halapçe katliamını lanetliyor ve bütün halklara özgürlük talebimizi yeniliyoruz.”

Editör: TE Bilişim