** 36 Yıldır Almanya’ya yerleşen Ezidi Süleyman Boğacı, Şengal’den Batman’a sığınan Ezidilerin yaralarını sarmak amacıyla 50 kişilik yakın çevresinde yardım kampanyası başlattı. 15 Bin Euro’luk yardımı Batman’a getiren Boğacı: “Ezidi kardeşlerimize yardım için buradayız” dedi.

15 GÜNDE 15 BİN EURO TOPLADI
Almanya-Hollanda sınırındaki Rees kentine bağlı Bochold ilçesinde yaşayan Ezidi Süleyman Boğacı, Şengal’den kaçıp Batman’a yerleşen Ezidiler için 15 gün önce Almanya’da başlattığı yardım kampanyasında topladığı 15 bin euro’yu çadır yardımına dönüştürdü. Yardımı Belediye bahçesinde görevlilere teslim etmeden önce Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir ile de görüşen Süleyman Boğacı: “Yardımı getirdiğim Batman’da kampın kurulacağı Uğurca (Qorık) köyüne gittim. Ailemle birlikte Batman’da Ezidi kardeşlerimizin yaralarının sarılması için bir süre burada kalacağız” dedi.

HERKES KAMPANYAYA KATILDI”

Almanya’da yaşayan Türk, Alevi, Ermeni ve Süryani çevresinden 100 ila 3 bin euro arasında değişen yardımlarla toplam 15 bin euro’luk nakdi yardımın toplandığını belirten Boğacı, şöyle konuştu: “Bireysel olarak başlattığım yardımı beklemeden Batman’a getirdim. Yakın arkadaşlarım ile çevreme teşekkür ediyorum. Şengal’den IŞİD çetesinden kaçıp Batman’a sığınan Ezidilere yönelik yardımlar devam ediyor. Topladığım yardımı sembolik de olsa Batman’a ulaştırmanın mutluluğu içindeyim.”

************

Ezidiler kayıt altında

Göç İl Müdürlüğü’nün henüz kurulmadığı Batman’da AFAD, sığınmacıların ilk adresi. Valilik bahçesindeki AFAD’a ait kayıt tır’ı, Suriyeli sığınmacıların ardından Ezidi bir aileleri de kayıt altına aldı. Suriyeli 15 bin sığınmacıyı kayıt altına alan AFAD ekibi, Ezidi ailelerinin kayıt işlemlerine start verdi. AFAD Müdürlüğü yetkilileri, “Kayıtların ilkini Emniyet’e ait birimler başlattı. Suriyeli sığınmacılar gibi Ezidi aileler de kayıt altına alınabilir” dediler.

Editör: TE Bilişim