*Fırınlar önünde her gün bedava ekmek bekleyen ve aralarında Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu dargelirli kadınlar, “Hayırseverler sayesinde iftar sofrasına bir ekmek götürebiliyoruz” dediler.

*Batman’daki fırınlarda günde dağıtılan 5 bin adet ekmeği kapışan dargelirlilere ekmek yetmiyor. Ekmek sayısının arttırılmasını isteyen dargelirliler, “Ekmek kuyruğuna girmeye utanıyoruz ama bizi bu bu hale düşürenler utanmalı” diyor.

GÜNDE 5 BİN EKMEK YETMİYOR

Batman’da hayırseverlerin fırınlarda dağıttığı bedava ekmek, sığınmacılar ile dargelirli ailelerin iftar sofrasını süslüyor. Batman’ın farklı semtlerdeki bazı fırınlara dargelirliler ile Suriye’li sığınmacılara dağıtılmak üzere ekmek siparişi veren ve isimlerini gizleyen hayırseverlerin, pidelerinin iftar öncesi dağıtımı fırın önlerinde izdihama neden oluyor. Ekmeğin yetmemesi durumunda zor durumda kaldıklarını belirten bazı fırın işletmecileri, “Ekmek dağıtımı esnasında arzu etmediğimiz manzaralar da yaşanıyor. İzdiham yaşanınca ekmek dağıtımına ara veriyoruz” diye konuştular.

FIRIN ÖNÜNDE NÖBET

İftara üç saat öncesinde bedava ekmeğin dağıtıldığı Meydan, Çarşı ve Sağlık Mahallelerindeki bazı fırınların önünde nöbet tutan dar gelirli aileler arasında Suriye ve Afganlı aileler de dikkat çekiyor. Her kişiye 2’şer adet ekmeğin verildiği fırınlar önündeki kaldırımda bağdaş grup saatlerce bekleyen bazı dargelirli kadınlar şunları söylediler; “Ekmek kuyruğuna utana utana giriyoruz. Hayırseverler sayesinde iftar soframız ekmek görüyor. Bizi bu hale düşürenler utanmalı. Sıcak havada saatlerce bekleyip ekmeğimizi aldıktan sonra iftarımız açabiliyoruz.”

Editör: TE Bilişim