**Yaz tatilinde eğitim yuvaları arasında tatil yapmayan Batman Endüstri Meslek Lisesi, mobilya-dekorasyon, makine ve metal bölümü öğrencileri, bölgedeki eğitim yuvalarına sıra-masa yetiştiremiyor.
**120 Öğrenci, yaz döneminde tatil yapmıyor. Eğitim yuvalarının masa ve sandalye taleplerini karşılamak için ter döküyorlar.

EML HARIL HARIL
Batman Endüstri Meslek Lisesi mobilya-dekorasyon, makine ve metal bölümü öğrencileri, bölgedeki eğitim yuvalarının siparişlerini yaz tatilinde karşılıyor. 120’yi aşkın öğrencinin çalıştığı bölüme, masa-sandalye talebinde bulunan Batman dışında, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ve Siirt’teki eğitim yuvaları da var. “Bize en güzel tatil çalışmaktır” diyen EML’li öğrenciler, masa ve sandalye taleplerini süresinde bitirmenin çabasında.
ÜCRETLER DÖNER SERMAYEDEN
Mobilya-dekorasyon ve metal bölümünde çalışan öğrenciler, tatili düşünmüyor. Onların düşü; hem eğitim yuvalarının taleplerini karşılamak hem de aile bütçelerine katkıda bulunmak. 2014-15 eğitim sezonunda Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 6 bin masa-sandalye, Batman’dan da 15 bin adet sipariş aldıklarını belirten EML lisesi yöneticileri; “Mobilya-dekorasyon, makine ve metal bölümünde itinayla hazırlanan masa-sandalyelere büyük bir ilgi var. Elle boya sistemi kaldırıldı. Elektro statik toz boya ile masa-sandalyeler boyanıyor” dediler.



KONFERANS SALONLARDAN DA TALEP
Büyük bir fabrikayı andıran bölümdeki kaliteli malzemeleri fark eden kentteki bazı konferans salonu işletmecilerinden de talep aldıklarını belirten Batman Endüstri Meslek lisesi öğrencileri, şöyle konuştular; “Sadece eğitim yuvalarında değil, kentteki bazı okulların konferans salonlarının mobilya ve dekorasyon siparişleriyle de karşılaşıyoruz. Öncelikli hedefimiz eğitim yuvalarının taleplerini karşılamak. Özellikle yaz tatilinde öğrencilerimiz rahat çalışıyorlar ve siparişleri de süresinde bitiriyorlar. Çoğu dar gelirli öğrenci yaz tatilinde çalışıyor. Öğrencilerin maaşları da düzenli bir şekilde döner sermayeden ödeniyor.” (Reşat Yiğiz)
Editör: TE Bilişim