** Batman’a ilk kez Çocuk Nöroloji ve Çocuk Endokrin uzmanı atamalarının yapılması kentte önemli bir boşluğu doldurmuştu. Ancak 4 ay önce atamaları yapılan Çocuk Endokrin uzmanı ‘mazeret tayini’ ile göreve başlamadan Antalya’nın yolunu tutarken, Çocuk Nöroloji uzmanı ise doğum iznine ayrılınca Batmanlıların, ‘Diyarbakır’a gidiş çilesi’ son bulmadı.

ATAMA YAPILDI AMA...

Sağlık Bakanlığı’nın Kasım 2017’de atamalarını Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne yaptığı iki önemli branş doktorundan biri göreve başlamadan Antalya’ya tayin oldu, diğeri ise 3-4 gün çalışıp, doğum iznine ayrıldı. Batmanlıların dört gözle beklediği ve yüzlerce hastanın doktor yokluğu nedeniyle yıllardır tedavi için Diyarbakır başta olmak üzere diğer merkezlerin yolunu tutmaya devam ediyor. Çocuk branşlarında Batman’ın diğer illerin çok gerisinde olduğuna dikkat çeken bazı yurttaşlar: “Batman tarihinde ilk kez Çocuk Nöroloji ve Çocuk Endokrin uzmanının atanmasına sevinmiştik. Ancak bu iki uzmandan biri göreve başlamadan Antalya’ya tayin oldu, diğeri ise 3-4 gün çalıştıktan sonra doğum iznine ayrıldı. Artık Diyarbakır’a gitmekten kurtulduk diye sevinmişken doktorların mazeretlerinden ötürü çilemiz son bulmadı” diyorlar.

SEVKLER DİYARBAKIR'A

600 Bin nüfuslu Batman’da Çocuk Endokrin, Çocuk Gastroenteroloji, Çocuk Nefroloji ve izindeki Çocuk Nöroloji uzmanlarının bulunmaması, binlerce hastanın başka illere sevkine neden oluyor. Son yıllarda doktor kadrosu güçlenmesine rağmen ve tedavi hizmetlerinde önemli ameliyatların gerçekleştirildiği kamu ve özel hastanelerde branş doktorlarının yetersizliği dikkat çekiyor. Bazı vatandaşlar: “Batman, sağlık alanında bölge illerine hizmet vermesine rağmen bazı branşlarda ciddi eksiklik var. Özellikle Çocuk Endokrin, Çocuk Nefroloji, Çocuk Gastroenteroloji ve Çocuk Nöroloji doktorlarının bulunmaması nedeniyle diğer illerin yolunu tutuyoruz. Diğer illerde bu branşlarda randevu bulmak bile mesele. Umarız, Batman’ın ihtiyaç duyduğu bu branşlara doktor atamaları gerçekleşir” dediler. (Özel Haber; Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim