*Jirki aşiretine mensup Maşallah-Ahmet Öztunç çiftinin Batman’daki düğün töreninde uzun halay zincirleri oluştu. Damada 1 saatte 120 bin TL nakit para, geline ise 1 kilo altın takıldı.

RENKLİ DÜĞÜN
Jirki aşiretine mensup Batman’daki Öztunç aile fertlerinden Maşallah-Ahmet Öztunç’un mahalle arasındaki düğün töreni renkli geçti. Şırnak-Beytüşşebap’ta oturan Jirki aşireti lideri Cemil Öter ile Mersin, Adana, Van, Hakkari, Siirt, Şırnak ile Kuzey Irak’ın bazı kentlerinden Petrolkent mahallesindeki düğüne katılan aşiret üyeleri gelenek haline getirdikleri takı ve nakdi yardımda adeta yarıştılar. Öztunç çiftinin görkemli düğününe çok sayıda davetli katıldı. Düğünün yapıldığı mahallede bir sokak trafiğe kapandı. Jirki aşiret üyelerinin düğünde giydikleri yöresel giysiler ise renkli düğüne renk kattı. Yerel sanatçı İbrahim Azad, Şırnak ve Hakkari yöresine ait şarkılarla düğünü adeta coşturdu. Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde uzun halay zincirleri oluştu.

1 SAATTE 120 BİN TL
Muğla Üniversitesi İşletme bölümü mezunu Ahmet Öztunç yaşamını birleştirdiği Maşallah Öztunç’un düğününde aşiret üyelerinin yaptığı bağış 120 bin TL’yi buldu. Düğünde damada 120 bin TL para, geline ise 1 kilo altın takıldı. Düğüne katılan Jirki aşireti lideri Cemil Öter: “Düğünlerimizde bağışın rakamı olmaz. Herkes kendi bütçesine göre katkı amaçlı nakdi ya da takı takabiliyor. Gönülden gelen bu katkı da amaç genç çiftimize destek olmaktır. Gelenek ve göreneklerimizi Türkiye’nin dört bir yanında sürdürüyoruz” dedi. Düğünde toplanan 120 bin TL’lik nakdi yardım önce damada teslim eden Öter, daha sonra paranın güvenli bir yere bırakılması için aile reisi Hazım Öztunç’a teslim etti. Düğün renkli görüntülerle son buldu.

Editör: TE Bilişim