**Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim bölgesi Batman’da ilçe ve beldeleri ziyaret ediyor. Ak Parti Batman seçim lokalinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Bakan Şimşek; “Ana muhalefet lideri diyor ki, ‘87 Milyar euro gitmiş’. Bu sene Türkiye’de yapılacak tüm yatırımlar 15 Milyar euro değil. Bir de hesap uzmanı olacak” dedi.

HUZURLA BİRLİKTE
SANAYİ HAMLESİ…”
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçim bölgesi Batman’da ilçe ve belde gezilerine ağırlık verdi. Doğduğu Gercüş ilçesi ile bazı belde gezileri öncesinde Ak Parti Batman seçim lokalinde partililerle bir araya gelen Bakan Şimşek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Seçmenlerin 90’lı yılları hatırlamasının gerektiğini ifade eden Bakan Şimşek: “O dönemlerde medeniyet yarışı hep geride kalıyordu. Bölgede kalkınmanın hiçbir boyutu yaşanmadı. Şimdi ilk defa çözüm süreciyle birlikte Batman’da sanayileşme hamlesi başladı. Organize Sanayi Bölgesi’nde 50’den fazla fabrika var. 12 Fabrika inşa halinde, 7’si proje aşamasında. Tam 140 sanayici bizden yer istiyor. Buraya gelen her yatırımcının yaptığı 100 liraya 116 lira destek veriyoruz. Hiçbir dönemde yatırımcıya bu kadar destek verilmemiştir. Huzurla birlikte sanayi hamlesi de başlatıldı” dedi.



30 MART HEPİMİZ İÇİN ÖNEMLİ”

Seçim lokalinde kalabalık bir parti topluluğuna hitap eden Bakan Şimşek, şöyle devam etti: “Huzur, istikrar ve çözüm süreci devam etmezse kimse buraya fabrika yapmaya gelmez. Hatta mevcut fabrikalar bile güvenin olduğu bölgeye gider. 30 Mart seçimleri hepimizi ilgilendiriyor. Türkiye’nin istikrar için önümüzdeki seçim çok önemli. Ak Parti, özgürlükleri getirtti, yasaklarla mücadele etti. Biz yolsuzluklarla mücadele etmişiz, başarılı olmuşuz.”

KILIÇDAROĞLU’NU ELEŞTİRDİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Bakan Şimşek: “1990 Yılında bu ülkede ekonomi büyüklüğü 213 Milyar dolardı. 2012’de 230 Milyar dolara yükselmişti. Yani yerinde saymıştı. Geçen sene bu rakam 820 Milyar dolara çıkmış. İstikrar ve reformlar sayesinde Türkiye bu dönemde sıçrama yapmış. Ana muhalefet lideri ne diyor, ‘87 Milyar euro gitmiş.’ Yahu bu sene Türkiye’nin yapacağı bütün yatırımlar 15 Milyar euro değil. Bu ülkede hiç mi yol, hastane, okul yapılmadı. Hiç mi bir iş yapılmadı? Bütçedeki tüm yatırım tutarı 15 Milyar euro’dur. Bir de hesap uzmanı olacak” dedi. Bu sırada Şimşek konuşurken, bir seçmenin ‘O yalan atıyor’ demesine de ‘Aynen öyle’ diyen Bakan Şimşek, 30 Mart seçimlerinde çözüm süreci için destek beklediklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim