** Şengal bölgesinden kaçıp, Batman Belediyesi’nin spor tesislerine yerleşen 320 Ezidi, 4 salon ve 6 odadan oluşan binada iç içe yaşıyor. Salonların bölmeler haline getirilmesini isteyen Ezidiler: “Erkekler bazen dışarıda yatmak zorunda kalıyor” diyorlar.

 

“BARINMA YARDIMI BELEDİYEDEN”
IŞİD’in Şengal’e yaptığı saldırıdan kaçıp, Batman’a yerleşen Ezidilerden 320 kişinin kaldığı Belediye spor kompleksinde dram üstüne dram yaşıyor. Salonların bölmeler haline getirilmesini isteyen Ezidilerden Ferman Xudada, Siba Şeyh Xıdır ve Şeref Hasan Xıdır: “Yaklaşık 1.5 aydır spor kompleksindeyiz. Belediye barınma ve yemek sorunumuzu çözdü. Diğer kurumların barınma yardımı olmadı. 320 kişi bir aradayız. Yer darlığından bazen dışarıda yattığımız oluyor. Salonlarda bölme yapılmasını istiyoruz” dediler.

 

“SORUNLARIMIZ ARTIYOR”

Soğuk havalar nedeniyle spor kompleksinde kalan bazı Ezidiler ise sağlık sorunlarının çözülmesini istiyor. 80 Yaşındaki Nesaf Sükyamar, Xezal Xudada, Adile Elyas, Naide Nevaf, Nure Ezidi ve Nesrin Haydar: “Henüz kayıtlarımız yapılmadığı için sağlık tedavimiz yapılmıyor. Oysa Suriye’den gelen Kürtler, hem sağlık hem de ilaç yardımından yararlanabiliyor. Irak’ın Şengal bölgesinden gelen hiçbir aileye sağlık yardımı yapılmıyor. 320 kişiyiz, nefes alamaz durumdayız” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim