** İş-Kur İl Müdürlüğü’nün kamu kurumlarında geçici olarak açtığı TYP kadrolarının çekimi nihayet yapıldı. Yaklaşık 19 bin işsizin başvurduğu kadrolarda izdihamın yaşanmaması için kuraya, müracaatta bulunanlar çağrılmadı. Kura basın mensupları, noter ve ilgili kurum yöneticilerinin gözetiminde çekildi.

İZDİHAMA ÖNLEM ALINDI
Binlerce işsizin günlerdir beklediği İş-Kur’un Toplum Yararına Programlar (TYP) geçici kadroları nihayet çekildi. 18 Bin 908 Kişinin başvurduğu kadrolarda izdiham yaşanmaması için kura, noter huzurunda ilgili kurum yöneticileri ve basın mensuplarının gözetiminde Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleşti. Şeffaf bir kura çekimi yaptıklarını belirten İş-Kur İl Müdür vekili Mahmut Polat: “1400 Geçici işçi kadrosuna 18 bin 908 kişi başvuruda bulundu. Belediye, Özel İdare, Orman-İşletme gibi kurumlara görevlendirmeler yapılacak. İzdiham olmaması için müracaat edenler davet edilmedi. Noter, ilgili kurum yöneticileri ve basın mensupları huzurunda şeffaf bir şekilde kura çekimini gerçekleştirdik” dedi.



LİSTELER KURUMLARA ASILACAK
Listelerin ilgili kurumların binalarına asılacağını da kaydeden İş-Kur İl Müdürlüğü yetkilileri, kurada ismi çıkanların 22 Mart’ta işbaşı yapacaklarına dikkat çekti. 1400 işsizin çalışacağı TYP kadrolarının dağılımı şöyle; Bekirhan Belediyesi 25, Beşiri Belediyesi 70, Gercüş Belediyesi 70, Hasankeyf Belediyesi 50, İkiköprü Belediyesi 40, İl Müftülüğü 500, Özel İdare 50, Kayapınar Belediyesi 30, Kozluk Belediyesi 100, Batman Belediyesi 320, Orman İşletme Müdürlüğü 50, Sason Belediyesi 70, Yücebağ Belediyesi 25. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim