** Önceki akşam geçirdiği kalp krizi sonucu 77 yaşında hayatını kaybeden hayırsever işadamı ve kanaat önderi H. Necat Nasıroğlu, Kayabağı (Basorke) köyünde sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek, eski Bakanlardan Abdulkadir Aksu, Vali Ahmet Deniz, HDP Milletvekili Osman Baydemir, Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman ve BJK yönetiminin de katıldığı cenaze töreninde binlerce Batmanlı, Nasıroğlu’yu uğurladı.

**Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, cenaze töreninde konuştu: “Çok değerli büyüğümüzü kaybettik. Değerli bir ağabeyimizdi. Batmanlıların başı sağolsun.” BJK Kulüp Başkanı Fikret Orman ise: “Necat amca bize nasihatler ederdi. Ölümü, bizi üzdü. Mekanı cennet olsun” dedi.

KÖYÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ
Fernas Şirketler Topluluğunun Onursal Başkanı, bölgenin kanaat önderlerinden hayırsever işadamı Necat Nasıroğlu, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etti. Özel bir hastanede önceki akşam tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan 77 yaşındaki 8 çocuk babası Necat Nasıroğlu’nun cenazesi, önceki gece Kayabağı köyündeki camiye götürüldü. İmamların, hatim ve Yasin-i Şerif okuduğu cenaze, bugün öğle namazının ardından binlerce kişinin katılımıyla köydeki aile kabristanında toprağa verildi.

SİYASET, İŞ VE SPOR DÜNYASI CENAZEDEYDİ
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek, eski Bakanlardan Abdulkadir Aksu, Vali Ahmet Deniz, HDP Milletvekili Osman Baydemir, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman, Batman’daki kamu-kurum  yöneticileri, STK temsilcileri ve BJK yönetiminin yanı sıra binlerce kişi, köy camisinin bahçesini cenaze namazı için doldurdu. İl Müftüsü Erhan Turgut’un kıldırdığı cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada: “Ölüm acıdır. Çok değerli bir işadamımızı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Sayın Nasıroğlu, binlerce kişiye istihdam sağlıyordu. Mekanı cennet olsun” dedi.

ŞİMŞEK: “ÇOK DEĞERLİ BİR BÜYÜĞÜMÜZDÜ”
Cenaze törenine katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise şunları söyledi: “Çok değerli bir büyüğümüzdü. Batmanımızın ve ülkemizin yetiştirdiği hayırsever, başarılı bir ağabeyimizi kaybettik. Hepimizin takdir ettiği değerli bir ağabeyimizdi. Takdiri ilahi. Hayırsever ağabeyimizi kaybettik. Mekanı cennet olsun. Yakınları ve kederli ailesine sabır diliyorum.”  Köy camisiden yaklaşık yarım kilometreyi bulan mezarlık yolunda cenazeyi omuzlayan kalabalık topluluk, Nasıroğlu ailesini teselli etmeye çalıştı.

BJK’Lİ ORMAN: “ÖLÜMÜ BİZİ ÜZDÜ”
Beşiktaş yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra İstanbul’da ve Ankara’da tanınan onlarca işadamı da cenaze töreni için Batman merkeze bağlı Kayabağı köyündeydi. İşadamı Metin Güneş ve Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman, Nasıroğlu’nun büyük oğulları Muzaffer ve Ferhat Nasıroğlu’na sarılarak, teselli etti. Beşiktaş Kulüp Başkanı Orman: “Her şeyden önce Necat Nasıroğlu çok iyi bir insandı. Bize sürekli nasihatler ederdi. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Hacı Necat Amca’nın ölümü bizi üzdü. Mekanı cennet olsun” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim