* Bölgede en büyük sahayı Batman’da açan TPIC, almayı planladığı 500 eleman için daha önce müracaatta bulunan işsizlerin taleplerini değerlendiriyor. Mülakata alınan bazı elemanlar, işbaşı yaptı. Öncelikli olarak sondaj işlerinde çalışan petrolcüler değerlendiriliyor.

BATMAN'DA 17 BİN BAŞVURU
31 Mart 2018 tarihinde eleman alımını tamamlamayı planlayan TPIC Batman Bölge Ofisi, işsizlerin taleplerini hızlandırdı. Ucu açık her yaş grubunun son 6 ayda ülke genelinde başvurduğu TPIC’te müracaat sayısı 117 bini bulurken, bu rakamın 17 bini Batman’dan. Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü eski ambar binalarında hizmete açılan TPIC Bölge Ofisi, eleman alımıyla ilgili çalışmayı hızlandırdı. Daha önce CV ve dilekçeleri alınan işsizler arasında petrol ve sondaj işinde çalışan eski elemanlara öncelik veriliyor. TPIC’te mağdur edilen işçilerin de alındığı yeni TPIC ofisinde TP'deki bazı kuyuların da bu ay sonuna kadar kabullerinin yapılması planlanıyor.

PETROL ŞİRKETLERİNDE GEÇİŞ VAR
Türkiye’de daha önce 20’ye yakın petrol şirketlerinde çalışan sondaj ağırlıklı kalifiye elemanların da başvurduğu TPIC’te mülakata alınan elemanların bir bölümü işbaşı yaptı. Batman ofisinde yaklaşık 500 eleman çalıştırmayı hedefleyen TPIC, bölgede en büyük sahayı Batman'da açtı. Trans Atlantic Perenco Wikinng ve Güney Yıldızı gibi petrol şirketlerinde çalışan sondaj işçilerinin de TPIC'e başvurduğu gelen haberler arasında. Öte yandan TPIC'en üst düzey yöneticilerinin hafta içinde Batman’da bir dizi incelemelerde bulunacağı öğrenildi. Batman'da yaklaşık 17 bin işsizin eleman alımı sınavına başvurduğunu belirten Petrol-İş Sendikası Batman Şube yöneticileri: “Daha önce TPIC'te mağdur edilen işçilerden 130’nun şimdiye kadar işe alındığı öğrendik” dediler. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim