*Beşiri Belediye Başkanlığı’na seçilen BDP’li Mustafa Öztürk, Ezidilerin ağırlıklı yaşadığı Beşiri ve yöresine modern bir Ezidi evi kazandırmak istediklerini söyledi.

EZİDİLERİN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”

En yakın rakibi AK Partiye 356 oy farkı ile Beşiri Belediyesi Eşbaşkanlığı’na seçilen Mustafa Öztürk, toplam 150 Ezidinin yaşadığı Beşiri ve çevresindeki köylere Ezidi evi projesini kazandırmak için kolları sıvadıklarını söyledi. Azınlık konumundaki Ezidilerin yaşadıkları sorunlarının çözümü konusunda yerel yönetim olarak üzerlerine düşen bazı görevleri olduğunu da ifade eden Eşbaşkan Öztürk, “Çözüm süreci ile birlikte Almanya’dan gelip Beşiri’deki topraklarını sahiplenen Ezidi yurttaşlarımızı hem rahatlatmak, hem de sorunlarını çözmek amacıyla bir dizi proje hazırlığı içindeyiz. Öncelikle Ezidilerin görüşleri doğrultusunda bazı projeleri hayata geçireceğiz. 8 bin 900 nüfuslu Beşiri’nin böyle bir projeye gereksinimi var” dedi.


EZİDİ EVİ ŞART”

Yöredeki Ezidilerin ağırlıklı olarak yaşadığı Beşiri’de hayata geçirmek istedikleri projelerin başında Ezidi evinin de yer aldığını anımsatan Öztürk, şöyle devam etti : “Almanya’da binlerce Beşirili Ezidi kardeşimiz var. Gerek arazi davaları, gerekse de konuklarımızın ilçede rahat edebilecekleri bir Ezidi evi binasını Beşiri’ye kazandırmak istiyoruz. Bugüne kadar bazı sorunlarla karşı karşıya kalan yöremizdeki Ezidilerin sorunlarını yerel yönetim olarak çözmeye kararlıyız. Ancak öncelikle Ezidilerle bir araya gelip yapabileceğimiz çalışmaları masaya yatıracağız. Artık Beşiri’deki Ezidi yalnız değildir. Belediyemiz her türlü desteği bu renkli topluluğa vermeye hazırdır.”

Editör: TE Bilişim