** Başta büyükbaş hayvanlar olmak üzere çok sayıda kümes hayvanlarının da çalınması üzerine Bekirhan Belde Belediyesi ilginç bir yasak uygulamaya aldı. Belediye Başkanı Zeki Demir: “Son aylarda beldemizde hırsızlık olayları arttı. Hırsızlar dilenci, hurdacı ve seyyar satıcı kılığında beldeye gelince biz de bu yasağı başlattık” dedi.

HIRSIZLIK OLAYLARI ARTINCA
Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Bekirhan Beldesi’nde Belediye Başkanı Zeki Demir, ilginç bir yasağa imza attı. 2900 Nüfuslu beldede son aylarda çok sayıda büyükbaş hayvan ve kümes hayvanlarının çalınması üzerine belde sakinlerinin önerilerini değerlendirdiklerini kaydeden Bağımsız Belediye Başkanı Demir: “Beldemiz Batman-Bitlis yolu üzerinde olduğu için maalesef hırsızlar, dilenci, seyyar satıcı ve hurdacı kılığına bürünüyor. Gündüzleri seyyar satıcı gibi dolaşan hırsızlar geceleri hırsızlık yapıyor. Beldemizde son aylarda 50’ye yakın büyükbaş hayvan ile 100 civarında hindi çalındı” diye konuştu.



BELDE GİRİŞİNE UYARI TABELASI
Belde girişine ‘Belde merkezine dilenci, hurdacı ve seyyar satıcıların girmesi yasaktır’ levhası diken Belediye Başkanı Demir, şöyle konuştu: “Bu uyarı levhasını asmak zorunda kaldık. İyi de oldu. Bu önlemin tutacağına inanıyoruz.” Öte yandan belde sakinlerinden M.Salih Karabulut, Ahmet Karabulut ve Adem Kalçık, son aylarda beldelerinde çok sayıda büyükbaş hayvan çalındığına dikkat çekerek: “Belediyemizin aldığı bu önlem hırsızları caydıracaktır” dedi. Uyarı tabelasını dün diken Başkan Demir’e bir destek de esaflardan geldi. Market sahibi Saadettin Bilgin, marketinin iki kez hırsızlar tarafından soyulduğunu söyleyerek, uygulamayı desteklediklerine dikkat çekti. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim