** İl Genel Meclisin ardından Belediye Meclisi de ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya başkanlık yapan Eşbaşkanlar Sabri Özdemir ve Gülistan Akel; “Halkın belediyesiyiz. Burada ayrımcılık olmayacak” dediler.

EKSİKSİZ TOPLANTI

Batman Belediyesi, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk meclis toplantısını düzenledi. 34 üyeli Meclis’te toplantı eksiksiz gerçekleşti. Toplantıda konuşan Eşbaşkanlar Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Batman Belediyesi’nin alacağı tüm kararlarda halkın katılımını esas alacaklarını ve hizmet sürecinde hiçbir şekilde ayrımcılığa izin vermeyen anlayışı kente hakim kılacaklarını söylediler. Toplantının açılış konuşmasını yapan Eşbaşkan Sabri Özdemir: “Bir seçim sürecinden geçtik, bir takım gerilimler normaldir. Demokratik bir yarıştı, bu yarışta halkın iradesi sandığa yansıdı ve bu kenti kimin yöneteceğine karar verdi. AKP meclis üyeleri de burada kararlarımıza ortak olacaklardır veya şerh koyacaklardır. Ne olursa olsun hem bizim arkadaşlarımız hem de AKP grubu şunu hiç unutmamalı, bizim kapımız herkese ama herkese açıktır. Burada bulunan her meclis üyesi burada hak sahibidir. Biz, burada Batman halkını temsil ediyoruz. İnşallah burada güzel şeyler yapacağız” dedi.

“KARARLARDA HALKIN KATILIMI OLACAK”
Daha sonra söz alan Eşbaşkan Gülistan Akel ise alınacak kararlarda halkın katılımını sağlayacaklarını söyledi. Akel, şöyle devam etti: “Biz BDP olarak özellikle yerel yönetimleri yerelinde yönetme, halkla birlikte yönetme iddiası taşıyoruz. Demokratik, ekolojik, cinsiyet özgürlükçü yerel yönetimler diyoruz. Dolayısıyla halk açısından derinleşen krizlere yerinde müdahale iddiasını taşıyoruz. Katılımcılık esası üzerinden hareket edeceğiz. Alacağımız her kararda halkın katılımını da sağlayacağı bir anlayışı esas alacağız.” Ak Parti grubu adına konuşan Baki Polat da Meclis’te kalıcı projeler için çaba sarf edeceklerini ifade ederek; “İki olmazımız var. İnanç ve şehrin geleceğini tehlikeye atacak maddelerin dışında bu şehre kalıcı hizmetler için çaba sarf edeceğiz. Sadece muhalefet etmek için değil, beraber bu şehri yarınlara taşımak için buradayız” dedi. Öte yandan Belediye yönetimi, yeni Meclis üyelerine baklava ikramında bulundu.

Editör: TE Bilişim