**Ramazan ayında hayırseverlerin fırınlarda dağıttıkları bedava ekmek için bekleyen dar gelirliler, iftar öncesi kuyruk oluşturuyor. Ekmek almak isteyenlerin izdihamı yürek burkuyor.
FIRINLARDA BEKLEYİŞ
11 Ayın sultanı Ramazan ayında hayırseverlerin fırınlarda dağıttığı bedava ekmek, izdihama yol açıyor. Batman Esnaf ve Odalar Birliği Başkanı Talat Kara, fırınların askılıklarında ekmek bulundurmak için kampanya başlattıklarını söyledi. Hayırseverlerin fırınlarda dar gelirlilere bedava ekmek imkanını sağlamaya yönelik dayanışmanın Ramazan ayında daha da artmasının gerektiğini belirten Kara; “Her fırının askılıklarında ekmek bulunduruluyor. Bu güzel bir dayanışma. Onlarca fırında bedava ekmeğin dağıtılması da sevindiricidir” dedi.


İZDİHAM ÖNLENEMİYOR
Batman’ın Meydan Mahallesindeki Güler Ekmek fabrikası işletmecisi Şerafettin Yüce, hayırseverlerin bağışlarıyla günde 500 dar gelirliye ekmek dağıttıklarını söyledi. Her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da bedava ekmek dağıtımını yaptığını belirten fırıncı Yüce; “Bedava ekmek dağıtım sırasında maalesef izdiham yaşanıyor. Belirli saatlerde ekmek almak isteyenlere kolaylık sağlıyoruz ama izdihamı da önleyemiyoruz” dedi. Mehtap caddesi üzerindeki Akça fırınında da dağıtılan bedava ekmeği almak isteyenlerin izdiham manzaraları yürek burkuyor. (Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilişim