**Geçen hafta AK Parti Belediye Başkan adayının açıklanmasıyla gözlerin çevrildiği Barış ve Demokrasi Partisi’nde hafta içinde Başkan adayının açıklanması bekleniliyor. BDP PM üyesi Nezir Gülcan, hafta sonuna kadar adayın açıklanabileceğini söyledi.
MECLİS ÜYELİĞİNE 600 BAŞVURU
AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Ekmen’in adaylığının açıklanmasıyla gözlerin çevrildiği BDP’de, Belediye Başkan adayının hafta sonuna kadar kamuoyuna duyurulacağı belirtildi. BDP PM üyesi Nezir Gülcan, 20 Aralık 2013 tarihine kadar İl Genel ve Belediye Meclis üyeliklerine müracaatların yapılabileceğini söyledi. Son başvurularla birlikte İl Genel ve Belediye Meclis üyeliklerine toplam başvuru sayısının 600’e çıktığını belirten Gülcan; “Önümüzdeki seçim için Meclis üyeliklerine ciddi bir talep var. Müracaatta bulunan herkese kolaylık sağlıyoruz” dedi.
BAŞKAN ADAYI AÇIKLANACAK
BDP’nin Batman Belediye Başkan adayının hafta sonuna kadar duyurulabileceğine dikkat çeken Gülcan, şöyle devam etti; “Hafta sonuna kadar 80 İl’in Belediye Başkan adayının açıklanması bekleniliyordu. Genel merkezimizin bu hafta Batman’ın da aralarında bulunduğu bazı illerin adaylarını kamuoyuna duyurması bekleniliyor. Aday konusunda kimsenin bir yorum yapması doğru değil. Her şey hafta sonunda kesinlik kazanacak. Şimdiden Başkan adayı ismi konusunda değerlendirme yapmak erken. Genel merkezimizin adayı açıklamasıyla birlikte hemen seçime start vereceğiz.”

Editör: TE Bilişim