*Başbakan Erdoğan’ın Batman’da konuştuğu saatlerde Kozluk ilçesinde partililere seslenen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş; “BDP ve o’nun geleneği, temsilcileri olmasaydı, Kürtlük adına bir cümle bile sar fedemezdiniz” dedi.

 

DEMİRTAŞ, AK PARTİ’YE YÜKLENDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Batman’da konuştuğu saatlerde Batman’ın Kozluk ilçesinde partililere seslenen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ak Parti’ye yüklendi. İlçe merkezindeki Üç yol mevkiinde partililere seslenen Demirtaş’a, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve BDP’li Eş Başkan adayları eşlik etti. Gün boyu Batman’ın ilçelerinde partililerle bir araya gelen Demirtaş, Kozluk ilçesinde konuştu. Demirtaş, şunları söyledi; “Her tarafta köhnemiş devlet partileri olacak, hırsızlık, yolsuzluk, rüşvete bulaşmış, işkence ve zulüm edeceksin, yani tüm siyasi hayatlarını kendileri ve ailelerinin çıkarları üzerine kurulmuş olan bir siyasi parti anlayışı ile yıllardır özgürlük ve demokrasi için mücadele eden BDP arasında geçecek bir seçim olacak.”


“İKİ ANLAYIŞ YARIŞACAK”

Bölgede iki anlayışın yarışacağını ifade eden Demirtaş, şöyle devam etti: “AKP şahsına soyutlaşmış klasik, 90 yıllık redçi, inkarcı, devlet geleneği, Kürdün ne kimliğini ne de ana dilde eğitim hakkını, ne kendini yönetme hakkını nede kaldığı Kürdistan’ı asla tanımıyor. AKP etrafında kendi çıkarları için siyasi çalışmayı yürütenlere seslenmek istiyorum; Ak Parti’de ne var da oradasınız? Kozluk halkı AKP’de ne buluyordu? Neden bu partinin yanındadır, merak ediyorum? Para dışında ne var. Rüşvet ve hırsızlık dışında bir şey varsa, biz de bilelim. Bizim bildiğimiz AKP’de başka bir şey yok. AKP’dekiler yandaşlarına, ailelerine çıkar sağlamaktan başka bir şey yapmıyorlar. Başbakan’ın anladığı dilden söyleyelim; sayın Başbakan bak, BDP olmasaydı 12 Eylül’de Kenan Evren’in cuntası faşizmin rüzgarını sokaklarda estirirken, evet BDP, o’nun geleneği ve temsilcileri olmasaydı, bir kimlik adına Kürtlük adına tek bir harf, bir cümle bile sarfedemezdiniz.”  BDP Genel Başkanı Demirtaş, Kozluk’taki konuşmasının ardından Batman’ın diğer ilçe ile beldelerinde de partililere ‘selamlama’ konuşması yaptı

Editör: TE Bilişim