* BDP'de Belediye Başkan aday adaylarından Hürriyet Kaytar, Hakkı İpek de Belediye Meclis üyelikleri arasında yer aldı. Eş Başkan adayı Gülistan Akel, Nuriye Başçı ve Necmi Dilmaç da Başkan kontenjanından gösterildi.

LİSTELERDE SÜRPRİZ İSİMLER

BDP ile AK Parti yerel seçime 38 gün kala Belediye Başkan adayları, İl Genel ve Belediye Meclis üyeliğe aday isimleri Seçim Kurulu'na teslim etti. Önceki gün Seçim Kurulu'na listesini veren AK Parti'nin ardından iddialı diğer parti BDP de listesini sundu. İl Eş Başkanı Serdar Atalay, BDPli Eş Başkan adayları, ikindi saatlerinde Seçim Kurulu'na listeleri teslim etti. Batman'da toplam 13 parti listelerini Seçim Kurulu'na verirken, partilerde de hareketlilik yaşandı. BDP akşam saatlerinde listesini askıya çıkardı. Sürpriz isimleri listede gören bazı partililerin tepkili oldukları da dikkat çekti.

BDP İL GENEL MECLİS ADAYLARI

İl genelinde toplam 22 İl Genel Meclis üyesinin bulunduğu Batman merkezde 2009 seçimine göre üye sayısı 8'e yükseldi. BDP'nin İl Genel Meclis üyeliği adayları; "Çiğdem Soner, Mehmet Selim Aratemur, Dicle Manap, Mehmet Metin Yalçın, Emine Arslan, Mehmet Salih Altun, Celal Atalay ve Resul Eripek."

BELEDİYE MECLİS ÜYELİK ADAYLARI

Belediye Meclis üyeliklerine de 37 asil adayı Seçim Kurulu'na teslim eden BDP'nin listesi şöyle; "Hürriyet Kaytar, Nasır Taş, Hülya Baltaş, Ayhan Sevim, Şaziye Kayar, Veysi Geyik, Semra Güneş, Burhan Şat, Hamide Çelik, Bayram Demir, Sabiha Ekinci, Ufuk Bulut, Esma Efetürk, İhsan Ekinci, Zehra Gönül, Mehmet Ali Nasıroğlu, Vildan Ergül Tileği, Ahmet Tekin, Gültan Tangüner, Mehmet Kara, Şahinaz Barış, Ömer Kulpu, Sabahat Acar, Osman Beyaz, Sayime Parlak, Nasreddin Kaya, Afif Filiz, İbrahim Biçecek, Mehmet Murat Ekinci, Fikret Taşkın, Eyüp Yılmaz, Mehmet Garzanlı, Ferhat Ataca."

4 KONTENJAN

Belediye Başkan adayı Sabri Özdemir'in 4 kontenjanı da şöyle belirlendi; *Gülistan Akel, Mehmet Hakkı İpek, Nuriye Başçı ve Necmi Dilmaç." Bu arada Batman'da seçime katılacak toplam 13 partinin İl Genel ve Belediye Meclis üyeliklerindeki eksikliği 28 Şubat tarihine kadar tamamlamak için Seçim Kurulu'nun süre tanıdığı öğrenildi. Sabıkası olan bazı adayların yerine yedek üyeliklerin kaydırılabileceği de öğrenildi.

Editör: TE Bilişim