**Cumhuriyet bayramının 91.Yıldönümü, Batman’da resmi törenle yapıldı. Ankara ve Kafkas halk oyunları ekipleri, Karaman’daki maden işçileri için gösterileri askıya aldı. Valiliğin Cumhuriyet bayramı resepsiyonu iptal edildi.

**Batman Valisi Azmi Çelik, çözüm sürecinde atılan adımların önemine dikkat çekti ve ekledi; “Asla eskiye dönmemeliyiz, dönemeyiz. STK, Oda ve kanat önderleri, toplumsal sorunlarının çözümünde seçilmiş iradeye yardımcı olmalıdır.”

HALK OYUNLARI İPTAL
Karaman’daki maden işçileri için Batman’da da Cumhuriyet bayramı kutlamalarındaki etkinliklerin bir bölümü iptal edildi. Ankara ‘Kuzey’in Uşakları’ ile Kars Kafkas halk eğitim oyunları ekibi, gösterilerini iptal etti. Valiliğin TPAO Kristal Park’taki bayram resepsiyonu iptal edildi. Valilik kavşağındaki kutlamalara Vali Azmi Çelik, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, C. Başsavcısı Kasım Tüten ve İl yöneticileri katıldı. Batman Belediyesi’nden yöneticinin katılmadığı törenlerde Vali Çelik, çözüm sürecisini de değerlendirdi. Karaman’daki göçükte mahsur kalan 18 işçinin sağlıklı bir şekilde ailelerine kavuşmasının temennisinde bulunan Vali Çelik; “Cumhuriyet, kimseyi ötekileştirmeyin ve vatandaşların refahını sağlayan bir sistemdir. Cumhuriyetin 91. yılında ülkemizin yakaladığı başarılar hepimizi sevindirmektedir” dedi.



“YAPILACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”
Vali Çelik, şöyle devam etti; “Bu topraklarda huzuru bizlere çok gören zihniyetlerin artık miladı dolmuştur. Kimse elde edilen kazanımları elden çıkarma ve hiçe sayma lüksüne sahip değildir. Cumhuriyetimizin 91. yılında kimlik dayatan, vatandaşların kökeniyle, inancıyla, dünya görüşüyle, giyim-kuşamıyla uğraşan bir anlayıştan artık eser kalmamıştır. Elbette yapılacak iş, kat edecek yolumuz vardır. Devlet ve vatandaş kaynaşmasına ısrarla devam edeceğiz. Ortaya konan iyi niyete, atılan adımlara karşı ön yargıyla yaklaşan ve karanlıktan beslenen kesimler de mevcuttur.”



“SÜRECE DESTEK OLUNMALI”

Çözüm sürecini de değerlendiren Vali Azmi Çelik, sözlerini şöyle tamamladı; “Yaşadıkları karanlık iklimleri ilimize ve bölgemize yaymaya çalışanlara karşı uyanık olacağız. Çeşitlilik içinde birliği sağlayan ve farklılıkları bir zenginlik olarak gören ülkeler, huzuru ve barışı sağlamıştır. Hedefimiz huzur ve barış ortamını kalıcı bir hale getirmektir. Asla eskiye dönmemeliyiz, dönemeyiz. STK ve Oda temsilcileri ile kanat önderlerinin görevlerini artırmalarını istiyoruz. Çözüm konusunda atılan adımları yok saymak ahlaki ve vicdani açısından kabul edilemez. Toplumsal sorunların çözümünde seçilmiş iradeye yardımcı olmak herkesin görevi olmalıdır.” 

Editör: TE Bilişim