** 10 Gün önce askerden gelen 22 yaşındaki Hasan Güneysu, önceki akşam komşusunun bıçaklı saldırısında kalbine isabet eden darbeyle yaşamını yitirdi. Olayı anlatan 7 çocuk babası Feremez Güneysu: “50 Yıllık komşumuzun çocuğu bir hiç uğruna askerden yeni gelen oğlumun hayatına neden oldu. Bayram sonrası düğününü yapacaktık” dedi.

 

HASAN’A YAZIK OLDU
Askerlik görevini Bolu’nun Mudurnu İlçe Jandarma Karakolu’nda 10 gün önce tamamlayan Batmanlı 22 yaşındaki Hasan Güneysu, komşusunun bıçaklı saldısında hayatını kaybetti. Olay önceki gece 21.30 sıralarında Batman merkeze bağlı Kuyubaşı (Cigerlu) köyünde meydana geldi. Sürücü belgesi tartışması nedeniyle olayın yaşandığını ifade eden 50 yaşındaki Feremez Güneysu: “Komşu olduğumuz ailenin çocuğu ile askerden yeni gelen oğlum Hasan arasında tartışma çıkmış. Olayı duyunca köy meydanında kavgayı ayırmaya çalıştığımda bu kez bıçakla oğlumun üzerine yürüdü. Hasan kalbine isabet eden bıçakla ağır yaralandı” diye konuştu.

 

“BIÇAK KALBİNE SAPLANDI”
Gözü yaşlı baba Feremez Güneysu, şöyle devam etti: “Bugüne kadar komşumuzla ne bir tartışmamız ne de bir kavgamız olmuştu. Küçük bir meseleden kaynaklanan bu olayla sarsıldık. 50 Yıldır komşuyuz. Daha 10 gün önce askerliğini tamamlayan Hasan’a kız istemiştik. Bayram sonrası düğününü yapacaktık. Hatta düğünü yapacağımız salonu bile tutmuştuk. Araya girmeme rağmen oğlum bıçaklanarak hayatını kaybetti. Kanlar içinde kalmıştı. Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırdık. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın şokundayız.” Talihsiz gencin cenazesi, Kuyubaşı köyünde toprağa verilirken, Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. Olaya karışan şahsın yakalanması için Jandarma arama başlattı.

Editör: TE Bilişim