ÇOCUKLAR ARACIN GÖLGESİNDEYDİ

Resmi bayramlarda etkinliklerin yapıldığı Valilik kavşağında, bu kez Cumhuriyet bayramının 91. yıldönümünün renkli görüntüleri vardı. Turgut Özal Bulvarı’ndaki etkinliklerde ilginç karelerden biri; ayakkabı boyacısı, sakız ve mendil satan çocukların, kutlama aracını gölge gibi takip etmeleriydi. Halkın bayramını kutlayan Vali Azmi Çelik ile Garnizon Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan’ın bulunduğu araca koşan çocuklar arasında terlikli bazı çocuklar da dikkat çekti.



GAZİLER RESMİ GEÇİTTE

Batman Gaziler Derneği, Cumhuriyet bayramı etkinliğinde yer aldı. Her bayramda olduğu gibi Cumhuriyet’in 91. yıldönümüne katılan Batman’daki Gaziler, 20 kişiden oluşan bir heyetle bayram etkinliklerinde yer aldı. Resmi geçitte bulunmayı bir görev bildiklerini söyleyen Gaziler; “Karaman’daki olaya üzüldük ama Cumhuriyetimizin 91. Yıldönümünde bulunmak bizim için bir görevdi” dediler.

GÖSTERİ YERİNE

GEÇİT TÖRENİNDEYDİLER
Kars’tan gelen Kars halk eğitim merkezi oyun ekibi, Karaman’daki maden işçileri nedeniyle gösterilerini Batman’da gerçekleştirememenin burukluğunu yaşadı. Farklı kıyafetlerle Cumhuriyet bayramı törenlerine katılan Kafkas oyun ekibi; “Önceki bayramda gösterilerimizle bayrama renk katmıştık. Bu bayramda Karaman’daki maden işçileri için sade etkinliğe katıldık. Bu bayramda sıcak İl Batman’da olmaktan büyük keyf duyduk” diye konuştular.



JANDARMA BANDOSU
Batman Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı Jandarma bando ekibi, Valilik kavşağındaki gösterisi izleyenleri büyüledi. Tören geçişi esnasında bandonun ritmine öğrenciler de ayak uydurdu. 1.5 saati aşkın tören sırasında Turgut Özal Bulvarı’nın bir bölümü trafiğe kapandı. Jandarma bandosu izleyicilerden alkış aldı.

VALİ, ÇOCUKLARI UNUTMADI
Cumhuriyet bayramı etkinliklerine gelen çocukları gören Vali Azmi Çelik, Yardımcılarıyla birlikte küçük çocukların yanına gitti. Törenlerin bitişiğiyle birlikte etrafını saran çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Çelik, küçüklerin okuldaki durumlarını öğrenmeye çalıştı. Küçüklerin bayramlarını kutlayan Vali Çelik, daha sonra alandan ayrıldı.



LİSELİ ÖĞRENCİLER BAYRAMDAYDI
Cumhuriyetin 91. yıldönümünün kutlandığı alana, erken saatlerinde gelen Batman’daki liseli öğrencilerin bayrak sevgisi ise dikkat çekiciydi. Beyaz kıyafetlerle alana gelen liseli öğrencilerin tören geçişi sırasında, veliler ve İl yöneticileri liseli öğrencileri alkışladı.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ÖDÜL
Cumhuriyet bayramı nedeniyle Milli Eğitim ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği, şiir, atletizm, resim ve diğer branşlarda dereceye giden öğrencilere de ödül yağdı. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik ile birlikte başarılı öğrencilere armağan veren Vali Çelik, Cumhuriyet bayramı hatırası fotoğrafını da çekmeyi ihmal etmedi.

SIKI GÜVENLİK
Bayram kutlamalarının yapıldığı Valilik kavşağındaki bazı kurumlar ile çevredeki apartmanlarda özel hareket timleri, konuçlandırıldı. Tören geçişi sırasında güzergahta sıkı güvenlik önlemleri alınırken, zırhlı araçlar da çevrede nöbet tuttu. (Reşat YİĞİZ) 

Editör: TE Bilişim