** Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Ramazan bayramı öncesinde nakdi yardıma start verdi. Kent merkezinde 4.793 dar gelirliye 1 Milyon 800 Bin TL dağıtılacak. Ayrıca Sosyal Market’te köylerde giyim yardımına başladı.

PTT VEZNELERİ ÖDEMELERE BAŞLADI
Ramazan bayramına iki hafta kala Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, dar gelirlileri unutmadı. Vakfın belirlediği 4.793 kişiye nakdi yardım verilmeye başlandı. Vali Ahmet Deniz, nakdi yardımla birlikte Sosyal Market’teki giyim yardımının da kent merkezine bağlı köylere ulaştırılmasını istedi. Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın tespitlerine göre A grubunda bulunan 31 kişiye 1000’er TL, B grubundaki dar gelirlilere 500’er TL, C grubundakilere de 200-300 TL, şehit yakınlarına 1000 TL, gazi ve yakınlarına da 750’şer lira nakdi yardım yapılması kararlaştırıldı. PTT şubeleri, nakdi yardım ödemelerine dünden itibaren başladı.

KÖYLERDE GİYİM YARDIMI
Geçen yıl açılan Vakıf bünyesindeki Sosyal Market’te de bugüne kadar 24 Bin 750 dar gelirli, toplam 85 bin 400 TL değerindeki giyim yardımından yararlandı. Ramazan bayramı arifesinde kent merkezinden çok köylere giyim yardımında bulunduklarını belirten Vakıf yetkilileri, şunları söylediler: “Valimiz sayın Ahmet Deniz’in talimatından sonra Batman merkeze bağlı köylere de giyim yardımına başlanıldı. İlk yardımı Recepler köyündeki dar gelirlilere yaptık. Köyden servisle aldığımız dar gelirliler istediği giyimi alabiliyor. Suriyeli sığınmacılar için de yapılacak yardımla ilgili çalışmalar son aşamada.” (Reşat Yiğiz)

DOLANDIRICILARA DİKKAT!

Yardımların dağıtıldığı son günlerde kendilerini yardım kuruluşu temsilcileri olarak tanıtanların piyasada dolandırıcılık yaptığını belirten Sosyal Yardımlaşma Vakfı yetkilileri: “Son günlerde dar gelirlilerden 10-20 TL para isteyip ‘size yardım yapacağız’ diyenlere karşı sakın TC kimlik numaralarını vermeyin. Yardımın tek muhatabı vakıftır. Bu konuda bir dolandırıcı hakkında işlem başlatıldı” dediler. Öte yandan Lösev Halkla İlişkiler sorumlusu Sinan Aras da Lösev adına bazı dolandırıcıların vatandaşları kandırdığını belirterek: “Lösev asla kapı kapı gezip para toplamaz. Vatandaşlar, dolandırıcılara karşı uyanık olmalı” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim