**Kozluk ilçesi Ak Parti’den, HDP’ye geçti. Sason, Hasankeyf ve Gercüş’te Ak Partili adaylar seçimi kazandı. Beşiri ilçesinde ise Saadet Partisi’nden Sait Karabulut belediye başkanlığına seçildi.

SEÇİMDEN NOTLAR
-Batman’ın büyük ilçesi Kozluk’ta Belediye Başkanlığını HDP Belediye Başkan adayı Ayhan Eren kazandı. Kesin olmayan sonuçlara göre Eren, bir dönem belediye başkanlığı yapan en yakın rakibi AK Parti Belediye Başkan adayı Veysi Işık’tan belediyeyi devraldı.

-Batman’ın Gercüş İlçe Belediye Başkanlığını AK Parti Belediye Başkan adayı Gündüz Günaydın, 47 oy farkıyla kazandı.

-Batman’ın Sason ilçesinde AK Parti Belediye Başkan adayı Muzaffer Arslan bir dönemden sonra Belediye Başkanlığına seçildi.

-Batman’ın ilçeleri arasında en uzun süreli Belediye Başkanlığını yapan Abdulvahap Kusen’in, 5 dönemde de seçilerek, ilginç bir rekora imza attı. Seçimde AK Parti Başkan adayı Abdulvahap Kusen 1133 oyla seçilirken, HDP adayı Mecit Tokdemir 627 oy aldı.

-Batman’ın Beşiri ilçesinde de Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Sait Karabulut, bir dönemden sonra Belediye Başkanlığına seçildi. Karabulut 2059 oyla Belediye Başkanlığına seçilirken, AK Parti Belediye Başkan adayı Hüsamettin Akın ise 2027 oy aldı.

-Batman’ın beldeleri arasında Belediye Başkanlığını ilk duyuran Yücebağ’da, AK Parti’den Abdullah Bil seçildi. İki dönemden sonra Bil, yeniden Belediye Başkanı oldu. AK Partili Abdullah Bil 913 oyla başkanlığa seçilirken, SP adayı Atilla Çetinkaya 850 oy aldı.

-Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü beldesinde HDP Belediye Başkan adayı Osman Karabulut, 90 oy farkıyla seçimi kazandı.

-Batman’ın Balpınar beldesinde eski Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, 80 oy farkla bir dönem aradan sonra tekrar Belediye Başkanlığına seçildi.

-Gercüş’ün Kayapınar beldesinde ise Saadet Partisi adayı Samir Özhan, Belediye Başkanı oldu.

-Kozluk ilçesinin Bekirhan Beldesi’nde de HDP Başkan adayı Fırat Karabulut, 124 oy farkıyla Belediye Başkanlığına seçildi.

Editör: TE Bilişim