TURİZM HAFTASI KUTLANIYOR
‘42. Turizm Haftası’ kutlama açılış programı İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nde start aldı. Programa Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Nihat Değirmenci, BÜ Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı, kurum müdürleri, İranlı tur operatörleri ve Batman’daki turizm acenteleri katıldı. Programda konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Nihat Değirmenci, önceki gün AVM’de açılan sergide Batman’ın fotoğraflarının yer almamasına yönelik eleştiriyle karşılaştığını belirterek: “Fotoğraf sergisinde bir Batmanlı kardeşimizin eleştirisiyle karşılaştık. Haklı bir eleştiriydi. Biz de zaten Batman’ın bu yönünü çıkarmak istiyoruz. Batman’ın sanatsal etkinliklerde ciddi bir potansiyel var. Bu şu anda emekleme çağında. Emekleme, akabinde büyük bir potansiyeli ortaya çıkaracaktır” dedi.

“FAKINDALIK OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Programda konuşan Kültür ve Turizm İl Müdürü İhsan Aslan ise turizm haftasında farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade ederek: “Merkezde, Hasankeyf’te gösteri, eğitici ve kültürel etkinlikler düzenleyeceğiz. Vali Ahmet Deniz’e verdikleri tüm destekler için teşekkür ediyorum. Çarşamba günü turizm adına önemli bir çalıştayımız olacak. Bu çalıştaya herkesi bekliyoruz” dedi.

“TURİZM ÇOK ÖNEMLİ”
Vali Ahmet Deniz ise turizmin önemine değinerek şunları söyledi: “Turizm hem dünyada hem de Türkiye’de çok önemlidir. Türkiye turist sayısı potansiyeli açısından 6. Sıradadır. Hem insanların birbirini tanıması açısından hem de gelir açısından önemli. Bizim anlayışımızda insan ilk sıradadır. Bu coğrafya kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Biz, bütün kültür ve medeniyetlere sahip çıkıyoruz. Ülkemizde bu yıl 40 Milyon’a yakın turist bekliyoruz. 2023 Yılındaki hedeflerimizde de 50 Milyon turist, 50 Milyar dolar turizm geliri hedefi var.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim