** Kent merkezi nüfusu 420 bini aşan Batman’da, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Belediye Kültür Merkezi’nin salonları, etkinlikleri kaldırmıyor. Kültür ve sanat etkinliklerine ilgi gösteren yurttaşların çoğu yer bulamazken, kentteki ‘salon’ yetersizliği Fuar ve Kongre Merkezi’nin ihtiyacını bir kez daha gözler önüne serdi.

SALONLAR YETMİYOR
Son dönemlerde konser ve tiyatro gibi etkinlikler başta olmak üzere kültür-sanat faaliyetlerine ilginin arttığı Batman’da, Kültür-Turizm İl Müdürlüğü ile Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür Merkezi’nin salonları, izleyicilere yetmiyor. Genel nüfusu 600 bine dayanan, kent merkezi ise 420 bini aşan Batman’da, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün salon kapasitesi 390, Belediye Kültür Merkezi’nin kapasitesi ise 425 ile sınırlı. İki kurumda da son dönemde düzenlenen etkinliklerde vatandaşların yer bulmakta zorlandığı gözleniyor. Önceki gün ise Belediye Kültür Merkezi’nde sahnelenen ‘Usta’ adlı oyununa vatandaşlar büyük ilgi gösterince, izleyiciler, basın mensupları ve protokol üyelerinin bir bölümü yer bulamadı.

FUAR VE KONGRE MERKEZİ ŞART
Art arda düzenlenen kültür ve sanat etkinliklerine büyük katılımcı kitlesinin ilgi gösterdiği dikkat çekerken, yaşanan yer sıkıntısı ise Fuar ve Kongre Merkezi’nin eksikliğini gözler önüne seriyor. Bazı yurttaşlar: “Belediye Kültür Merkezi ile Kültür Müdürlüğü’nde renkli etkinlikler yapılıyor. Ancak bu etkinliklerde yer bulmak neredeyse imkansız. Batman’da en büyük salonun kapasitesi; 425. Koskoca Batman’a bu salonlar yetmiyor. Kültür ve sanata ilgili olan bir kentte en azından 1500 kişilik bir salon kazandırılmalı. Umarız ilgililer bu konuda harekete geçer” diye konuştular. Öte yandan bazı organizasyon şirketleri ise yer sorunu nedeniyle konserlerin büyük bölümünü kent merkezindeki düğün salonlarına kaydırdı. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim