** Vali Yılmaz Arslan, bir yılı aşkın süredir görev yaptığı Batman’da barış süreciyle birlikte her geçen gün ortamın güzelleştiğine dikkat çekti ve ekledi; “Bu ortamın bozulmasına izin vermeyeceğiz.”


ZANLI YAKALANDI AMA…”
Bir yılı aşkın süredir görev yaptığı Batman’da barış süreciyle birlikte ortamın her geçen gün güzelleştiğine işaret eden Vali Yılmaz Arslan; “2 Kasım’da yaşanan cinayetin zanlısı yakalandı ama yargı süreci devam ediyor. Bir kişi tutuklandı. Olay bu saatten sonra yargının işi. Biz, güzel bir ortamı yakalayan Batman’ın huzurunun bozulmaması için çalışıyoruz. 11 Ayda güzel şeyler oldu. İzmir, İstanbul ve Denizli’den tekstilciler Batman’da yatırıma yöneldi” dedi.


14 BİN SURİYELİ...
İç savaş nedeniyle Batman’a sığınan Suriyeli mülteci sayısında ciddi artış olduğunu da ifade eden Vali Arslan, şöyle devam etti; “Suriyeli mülteci sayısı 14 bine ulaştı. Sadece bizde değil. Çevre illerde de mülteci sayısı artıyor. Sadece Gaziantep’te 100 bin Suriyeli mülteci var. Çaresiz durumdaki Suriyeli mülteciler maalesef bazı olaylara bulaşıyor. Ucuz işçiliğe yönelen Suriyeli mültecilere imkanlarımız doğrultusunda yardımcı oluyoruz. Suriye’den Kürtler kadar Arap mülteciler de Batman’a sığınmış durumda.”


Editör: TE Bilişim