** “Yüz Yüze Batman” tarihi kitabının konuklarından Batmanlı eski değirmenci 75 yaşındaki Nuri Çiçek, kalp yetmezliğinden yaşama veda etti.
BATMAN’IN İLK DEĞİRMENCİLERİNDENDİ
Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan’ın ’Yüz Yüze Batman’ tarihi kitabında konuk ettiği ilk değirmenci Nuri Çiçek de aramızdan ayrıldı. 1965-1980 yılları arasında Cumhuriyet Caddesi ile Turgut Özal Bulvarı’nın kesiştiği Basın kavşağındaki parkın bulunduğu yerde değirmencilik yapan 75 yaşındaki Nuri Çiçek, zor şartlarda mesleğini sürdürdüğüne dikkat çekmişti.  Çiçek, ‘Yüz Yüze Batman kitabında 15 yaşında başladığı değirmencilik mesleğini yaşamı boyunca sürdüreceğini anlatmıştı.
“ÖLÜNCEYE KADAR MESLEĞİMİ SÜRDÜRECEĞİM”
Çiçek, kitapta şunları anlatmıştı; “Değirmencilik mesleğini yıllarca sürdürdüm. Ölene kadar da sürdürmeye kararlıyım. Çünkü bu işten ekmek kazandım. Batman’ın orta göbeğindeki parkın olduğu yerde iki değirmen vardı. İkisini de işletiyordum. Gece ve gündüzüm değirmende geçiyordu. Önce İluh deresi kenarındaki Devrim ilkokulu binası yakınındaki değirmende işe başladım. Sonra parkın bulunduğu yerde değirmen kurdum. O dönemler Batman’ın şehir merkezi tarlaydı. Şimdi de otogar bitişiğinde bir değirmende mesleğimi sürdürüyorum.” (Reşat Yiğiz)

 

Editör: TE Bilişim