221 UZMAN, 75 PRATİSYEN GÖREVDE
Sağlık İl Müdürü Uzman Doktor Osman Sünger, Batman Çağdaş’a açıklamalarda bulundu. Gazetemiz yöneticisi Barış Arslan’ın ziyaret ettiği Sünger, doktor kadrosu olarak iyi noktada olduklarını söyledi. 3. Basamak sağlık kuruluşlarında yapılabilen birçok ameliyatın Batman’da yapılabildiğine dikkat çeken Sünger: “Batman, doktor kadrosu olarak Güneydoğu’nun birçok ilinden daha iyi konumda. Batman genelinde kamu hastanelerinde 221’i uzman, 75’i pratisyen doktorumuz görevde. Bölgede sınırlı sağlık kuruluşlarının yapabildiği ameliyatlar ilimizde yapılıyor. Tıbbi hizmet kalitesinde konumumuz oldukça iyi. Hedefimiz bu çıtayı daha da yükseltmek” dedi.

“YENİ HASTANE BATMAN’I RAHATLATACAK”
Güney Raman çevre yolu güzergahına daha önce yapımı 200 yataklı olarak planlanan hastanenin, 500 yatağa çıkmasının Batman için büyük bir hizmet olduğuna dikkat çeken Sünger, şöyle devam etti: “Milletvekilimiz sayın Ataullah Hamidi’nin girişimleriyle yeni hastanemizin yatak kapasitesinin artırılması Batman için devrim niteliğinde. Bu yatırımla birlikte önümüzdeki günlerde yeniden çıkacak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi tamamlandığında büyük potansiyeli olan Batman, bölgenin sağlık üssü haline gelecek.”

SEMT POLİKLİNİKLERİNE DOĞRU
Batman kent merkezinde nüfusun yoğun olduğu mahallelere semt polikliniklerini kazandırmayı hedeflediklerini de belirten İl Sağlık Müdürü Sünger: “Nüfusun yoğun ve ulaşım sıkıntısının olduğu mahallelere 3-4 branşta doktorun görev yapacağı semt polikliniklerini kazandırmayı hedefliyoruz. İlimizin bu polikliniklere ihtiyacı var. Tabi henüz bu çalışmamız planlama aşamasında. Bu konuda önümüzdeki süreçte bu çalışmayı Bakanlığa sunacağız. 2018’de bu çalışmayı hayata geçirmeyi arzuluyoruz” diye konuştu.

“HASANKEYF’TEKİ HASTANENİN STATÜSÜ
YENİDEN DEĞERLENDİRİLİYOR”
Hasankeyf’in yeni yerleşim biriminde aylar önce tamamlanan ve daha sonra E2 statüsüne dönüştürülen 25 yataklı Devlet Hastanesi’nin statüsü de yeniden değerlendirilecek. İl Müdürü Sünger, şöyle devam etti: “Nüfusu 18 binin altında olan yerleşim birimlerindeki sağlık kuruluşları E2 statüsünde yer alıyor. Ancak hastane 25 yataklı ve tam teşekkülü tamamlanmış. Statünün yeniden E1’e çıkarılması için girişimler devam ediyor.”

“1. BASAMAK TEDAVİ ÇOK ÖNEMLİ”
Koruyucu sağlık hizmetine büyük önem verdiklerini de sözlerine ekleyen İl Müdürü Osman Sünger: “2. Basamaktaki hizmetler kadar, koruyucu sağlık hizmeti dediğimiz 1. Basamaktaki çalışmaları da önemsiyoruz. Özellikle aşılamada ve diğer hizmetlerde oranları daha da iyi noktaya taşıyacağımıza inanıyorum. 1. Basamak sağlık hizmetlerine yönelik önümüzdeki süreçte bir dizi çalışmamız olacak” dedi. Kentte Eğitim-Araştırma ve Tıp Fakültesi’nin kurulması için her platformda bu talepleri ilgili noktalara sık sık taşıyacaklarına da işaret eden Sünger, sözlerini şöyle tamamladı: “İlimizin sağlık alanında en iyi noktaya ulaşması için yöneticilerimizle birlikte koordineli çalışmaya özen göstereceğiz. Sağlıkta en iyi hizmeti sunmak için çaba sarf edeceğiz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim