**AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı’nın Batman’da düzenlediği forumda konuşan AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Mücahit Fındıklı: “Batman'ı, Batmanlılardan dinliyoruz. Batman'ın beklentilerini yakalamaya çalışıyoruz” dedi.

SORUNLAR MASAYA YATIRILDI
AK Parti Genel Merkezi Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından ‘Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu’ (ŞEB) Batman’da gerçekleşti. Mezopotamya otelde düzenlenen foruma AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Mücahit Fındıklı, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, iş adamları, akademisyenler, STK temsilcileri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Batman’ın ekonomik gelişimi için görüş alış-verişlerinin yapıldığı toplantıda konuşan İl Başkanı Güneştekin: “Parti olarak ülkemiz için geçmişten geleceğe yürüyoruz. Artık daha büyük atılımlara, yeni bir yol haritasına ve başarı hikayelerine ihtiyacımız var. Bölgesel ve küresel krizler peş peşe gelmesine rağmen hem ulusal hem de şehir bazlı planlamalar ile hedef büyütmeliyiz. Batman'a gelince, tam istediğimiz gibi olmasa da Ülke ekonomisine paralel olarak biz de büyüdük” dedi.

“İHRACATIMIZ %350 ARTTI”
İktidarları döneminden bugüne Batman’da ihracatın yüzde 350 oranında arttığına dikkat çeken Güneştekin, şöyle devam etti: “Tekstil başta olmak üzere, verdiğimiz teşviklerle birçok alanda ciddi istihdam sağladık. İktidara geldiğimiz döneme göre ihracatımızı % 350 artırdık.  Irak dışında ürün sattığımız ülke neredeyse yokken bugün enjektörden mobilyaya, orman ürünlerinden cam seramiğe kadar birçok ürünü Almanya, Fransa gibi AB ülkelerine, Rusya'ya ve Arap ülkelerine ihraç ediyoruz. Girişimcinin ve şehrin önünü açacak projelerinizi duymaya ve bu projelerin hayata geçirilmesi için sizinle birlikte mesai harcamaya hazırım.”

“BATMAN’I, BATMANLILARDAN DİNLİYORUZ”
Formda konuşan AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Fındıklı ise: “Türkiye büyüyor, aksaklıklara, yaşadığımız darbe girişimine rağmen bütün Avrupa'nın, Amerika'nın dış politikamızda oluşturduğu olumsuzluklara rağmen ve Avrupa'nın, dünyanın beklenmedik şekilde geçen son çeyrekte de dünyanın en çok en hızlı kalkınan ülkesi olduk. Çin'i bile yüzde 11 küsurla geride bıraktık. Türkiye bu şekilde kalkınma hamlesi devam ederken Batman bu kalkınma hamlesinden ne kadar pay aldı? Yeteri kadar kalkınmayı hissetti mi, işsizlikte bu kalkınmayı, gelişmeyi hissetti mi? Eğer hissetmediyse problemleri nelerdir? Dolayısıyla mikro anlamda Batman'ın ekonomisini, sağlığını, altyapısını, üniversitesini çek ediyoruz. Batman'ı Batmanlılardan dinliyoruz. Batman'ın beklentilerini yakalamaya çalışıyoruz. STK temsilcilerinin karşılaştığı problemleri tespit etmeye çalışıyoruz.  Devam eden yatırımları tespit etmeye çalışıyoruz. Buradaki maksadımız sorunları 5 soru çerçevesinde toparlamaktır. Üniversiteyi de bu çalışmanın içerisine dahil ettik. Buradan ulaştığımız sonuç, 15 yıl içerisinde AK Parti hükümetleri döneminde şehrimiz hangi yatırımları aldı ve hangilerinden memnun?” diye konuştu.

“YENİ YATIRIMLAR KONUSUNDA
DÜŞÜNCELERİ ALIYORUZ”
AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Fındıklı, şöyle devam etti: “Devam eden yatırımlarımızda hangi problemleri yaşıyoruz. Hangi devam eden yatırımlarımızın bir an önce faaliyete geçmesini, ödeneğinin tamamlanmasını ve biran evvel bitirilmesi gerektiğini, bunları araştırıyoruz. Üçüncüsü, Batman'a hangi yatırımları yapmamız konusunda düşüncelerinizi almak istiyoruz. Batman hangi problemlerle karşılaşıyor. Hangi konularda sıkıntı var, bürokrasi, yönetim, mahalli yönetim olur onları tartışacağız, onları tespit edeceğiz. En son sorumuz da gelecekte, 10 yıl sonra Batman'ı nasıl bir şehir olarak düşünüyorsunuz. Kafanızdaki Batman nasıl bir şehir olacak. Onun için de hangi yatırımlara, organizasyonlara ihtiyacınız var, onları tartışacağız. Bunları yaparken parti olarak, yatırımların memnuniyet derecesini test etmeye çalışıyoruz, devam eden yatırımlarda bazen Batman ölçeğinde küçük problemler büyük problemlere neden oluyor, onları yerinde görüp sizlerden dinleyip onları tespit edip çözme yoluna gideceğiz.”

“MUHATAP; MECLİS VE
BAŞKANIN KENDİSİ OLACAK”
Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Fındıklı, konuşmasının son bölümünde şu ifadelere yer verdi: “Bir diğer konuda gelecek yatırımlarla ilgili 2018'de, 2019 yatırımları planlaması yapılırken bunları yatırım programına hangi projeleri alacağız? Bunu belirleyeceğiz. 2019'da yapılacak seçimlerle birlikte artık başkanlık modeli sistemine dönüyoruz. Başkanlık modelinde artık Bakanlar siyasi kimlikte olmayacak. Dolayısıyla şehrin siyaset ve beklentileri ile ilgili muhatap; meclis ve Başkanın bizzat kendisi olacak. Dolayısıyla yapacağımız bu çalışma aslında derlenip, toparlanıp üniversitemizin de katkılarını dahil ederek Başkanımıza, Reisimize, Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edeceğiz. Batman ile ilgili temel, Batmanlının görüşlerini gerçek anlamda yansıtan bir çalışma olsun istiyoruz.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim