*16 Mayıs 1990’da il olan Batman, 27’nci il yıldönümüne yarın ‘merhaba’ diyor. Batman’ın ilk Valisi Tuncer Perçinler, 1990’nın Eylül’ün ilk haftasında göreve başladığı Batman’da bazı yurttaşların ‘Kaymakam’ bey sözü ile karşılaştığını hatırlattı. Aradan geçen 27 yıl süre içinde petrol şehrini merak ettiğini belirten Perçinler, “14 Ay süreyle görev yaptığım Batman’da mesleğimin en güzel günleri geçti. Misafirperverliğiyle bilinen Batmanlıların sıcakkanlığını her yerde anlatıyorum” dedi.

*Zeynel bey türbesinin taşınma işlemlerini TV’lerden izleyince duygulandığını da anlatan Vali Perçinler, “Tarihi dokuya zarar vermeden önemli bir eserin yeni yerleşim birimine taşınması müthiş bir olay. Emeği geçenleri kutluyorum. Kısa sürede büyüyüp gelişen Batman’ı ve ilçelerini çok merak ediyorum. Valilikten ayrıldığım günden bu yana Batman’ı görmedim” diye konuştu.

“BATMAN GÖZÜMDE TÜTÜYOR”

Yarın 27’nci il yıldönümüne ‘merhaba’ diyecek olan Batman’ın ilk Valisi Tuncer Perçinler, petrol şehri Batman’ı görebilmenin özlemi içinde olduğunu söyledi. Ağrı’dan sonra ikinci Valilik görevinin olduğu Batman’da 14 ay süreyle görev yapan emekli Vali Perçinler, Batman Çağdaş’a duygularını anlattı. Batman’da unutamadığı anılarının da olduğunu kaydeden Vali Perçinler, “Hiç unutmuyorum. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’la birlikte Cumhuriyet meydanında İzzet Altınmeşe ile Huri Sapan’ın konserine katıldık. Alanındaki o coşku görülmeye değerdi. İlk Emniyet Müdürümüz de Celalettin Cerrah’tı. O dönemde kim hayatta, kim değil bilemiyorum ama Batman güzel bir etkinlikle il şenliğini kutlamıştı. 27 yılda her yerde olduğu gibi Batman’da da büyük değişim yaşandı kuşkusuz. Batman hızla büyüdü, gelişti. Batman’ı merak ediyorum. Neredeyse 26 yıldır göremediğim petrol şehri gözümde tütüyor” dedi.

“BANA KAYMAKAM BEY DERLERDİ”

1955’te Belde, 1957’de İlçe ve 1990’da İl olan Batman’ın kısa bir süreçte ‘Büyükşehir’de olacağına inandığını belirten emekli Vali Perçinler, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlçeden il’e dönüştüğünde Batman’da beklentiler büyüktü. Herkes kısa sürede çok şey bekliyordu. Yaklaşık 8-10 kurumun bir arada olduğu bir binayı dün gibi hatırlıyordum. Batman’da görev yaptığım 14 ay gibi bir sürede acı ve tatlı anılarım oldu. Göreve başladığımda ziyarete gelen bazı vatandaşlar, bana ‘Kaymakam bey’ diye hitap ed         erlerdi ama zaman geçtikçe ‘Vali bey’ dediler. Bana ne dediyseler, takılıp üzerinde durmadım.  Batmanlılar hizmetin en güzeline layıklar. Misafirperverliği ve sıcakkanlılığıyla Batman her zaman övgüyü hak eden bir şehirdir. Batman’ı hep güzellikle yad ediyorum. Bölgede yıldızı parlayan bir şehir olduğuna inandığım Batman’da, yaşayan herkese güzellikler diliyorum. 27’nci il yıldönümünde Batmanlılara mutluluklar diliyor, gelecek günlere yönelik iyilikler temenni ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

“TÜRBE TAŞININCA DUYGULANDIM”

Zeynel bey türbesinin taşınma anını TV’lerden izlediğini söyleyen Perçinler, “O şah eser yapıtın taşınma anını ben de bir çok kişi gibi TV’lerden izleme imkanı buldum. Keşke o ana ben de tanıklık etseydim. Tarihi bir an’a kim tanıklık yapmak istemez ki. Görev yaptığım tarihlerde bile bazı eserlerin taşınması gündemdeydi. Kimse inanmıyordu. Daha önce çalıştığım şehrin antik kentinde bir eserin baraj altında kalmadan yeni yerleşim birimine taşınmasını mutlulukla izledim. O tarihi yapıta zarar vermeden yeni yerleşim birimine taşımak da olağanüstü bir çalışmaydı” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim