*Fuar organizasyonunu üstlenen Start Fuarcılık Genel Müdürü Musa Öztürk, “Hasat döneminden sonra ve çiftçinin ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü ürün portföyüne sahip tek fuar olama özelliğine sahip olan fuarlarımız hem çevre illere hem de yakın ilçelere de hitap edecek” dedi.

FUAR HAZIRLIKLARI TAMAM

Batman Yapı İnşaat ve Dekorasyon Fuarı ile Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı 18-21 Ekim 2018 tarihinde kapılarını ziyaretçilere açıyor. Geçen yıl birincisi düzenlenen Batman fuarına 150’nin üzerinde firma katılırken, 55 bin üzerinde ziyaretçi katılmıştı. Batman halkından büyük ilgi gören fuarların önemine değinen Start Fuarcılık Genel Müdürü Musa Öztürk, “Batman’ın ticari hacminin ne denli büyük bir potansiyele sahip olduğunu geçen yıl ki fuarda gördük. Tarım ve İnşaat gibi iki dev sektörün kent açısından çok büyük bir önem arz ettiğini gözler önüne serdi” diye konuştu.

“BATMAN, TİCARET MERKEZİ”

Diyarbakır, Mardin, Muş, Siirt, Bitlis ve Şırnak illerinin merkezi konumunda olan Batman’ın, fuar süresince adeta ticaretin merkezi konumunda olacağını ifade eden Öztürk, “Diyarbakır ilçeleri olan Silvan ve Bismil ilçeleri Batman’a 30 km mesafede olup bu her iki ilçemizin de tarım potansiyeli ve çiftçi potansiyeli oldukça yüksektir. Bu çiftçilerimizin bütün bağlantıları ve alışverişleri Batman’la olmaktadır. Diğer yandan Bitlis, Siirt, Muş, Şırnak ve Mardin illerinin de alışverişlerinin merkezi konumundadır. Yılın ikinci yarısında hasat döneminden sonra ve çiftçinin ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü ürün portföyüne sahip tek fuar olma özelliğine sahip olan fuarlarımız hem çevre illere hem de söz konusu ilçelere hitap edecektir” dedi. 

“HEDEF ULUSAL ARENA”

Hedeflerinin  Batman fuarını ulusal arena’ya dönüştürmek olduğunu kaydeden Öztürk, şöyle sürdürdü: “Fuarların daha iyi  bir konuma getirilmesi hususunda Batman’da kurumlarla  sürekli istişare ederek, fuarların her sene gelişmesi ve  ulusal mecrada nasıl daha büyük bir pazar payına  sahip olunur üzerine fikir alışverişinde bulunduk. Buradan hareketle şehrin ekonomisine yön verenler  halkın isteklerine tam cevap verebilmesi açısından bir fuar alanının şart olduğu konusunda görüş birliğine vardı. Bu yıl 18-21 Ekim2018 tarihinde 2 ayrı holde eş zamanlı düzenleyeceğimiz Gıda Tarım ve Hayvancılık ile İnşaat Mobilya Dekorasyon sektörlerine yönelik fuarlarımıza 200’ün üzerinde katılımcı firma ve 70.000 kişinin ziyaretini beklemekteyiz. Son 3 yılda 600’ün üzerinde inşaat projesinin hayata geçirilmesi nedeni ile Batman Fuarı’nın bölge esnafına çok önemli kazançlar sağlayacak. Tarım şehri olan Batman’ın hak ettiği tarımsal potansiyele ulaşmasında Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın büyük katkılar sağlayacağına inanıyor, tüm esnaf, çiftçi ve halkımızı fuarlarımıza davet ediyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim