** Ak Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Ekmen, seçim çalışmaları kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi. BDP’li yerel yönetimi eleştiren Ekmen; “Biz kazanırsak, belediyeyi Batmanlılar yönetecek. 15 Yıldır Batman Belediyesi’ni Diyarbakır’dan gelen komiserler yönetiyor” dedi.

HALKI KANDIRIYORLAR”

Ak Parti Belediye Başkan adayı M. Emin Ekmen, Ak Parti Milletvekili Ziver Özdemir, İl Başkanı Murat Güneştekin, Kadın ve Gençlik Kolları temsilcileriyle birlikte Mado’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. BDP’li Batman Belediyesi’ni eleştiren Ekmen, Batman’ın Diyarbakır’dan yönetildiğini söyledi. Ekmen, şöyle devam etti: “Batman Belediyesi’ni 15 yıldır Batmanlılar yönetmiyor. Diyarbakır’dan gelen komiserler yönetiyor. Bu iki kez açığa çıktı. Birincisinde BDP adayı, ‘projelerimizi seçimlerde sonra oluşturacağız’ dedi. Hemen bir hafta sonra BDP, proje ilanlarını gazetelerde yayınlandı. İkincisi ise Sabri bey, El Cezire televizyonundaki bir demecinde ‘Ben üç yıl hiçbir porsonel maaşı ödemeden, İluh deresini yapmaya kalksam, yapamam’ dedi. Belediyenin üç yıllık büçse 663 Milyon’dur. Bunun yarısı personel gideri olsa yaklaşık 330 Milyon’luk bütçe kalıyor. İluh deresinin maliyeti kamulaştırma hariç 25 Milyon’u geçmez. Kamulaştırma da en fazla bunun yarısı kadardır. Bu nasıl bir planlamadır? Bu konuşmadan üç gün sonra yerel basında İluh projesi tam sayfa ilan çıktı. O zaman siz halkı kandırıyorsunuz, ya da bu şehrin gerçeklerinden haberiniz yok.”

BATMAN BUNLARI HAK ETMİYOR”

Batman’ı öncelikle temiz bir kent haline getireceklerini de ifade eden Ak Partili Ekmen; “Benim üzüldüğüm diğer bir noktada, hizmet diye bir gündemin oluşmamasıdır. Kürtlük üzerinden oy alabilir, vatandaş size oy veriyorsa helal hoş olsun ama insanların kültürüyle birlikte insanca yaşama hakkı vardır. İki örnek vereyim; Belediye Başkanvekili Serhat Temel, ‘Bizim başarılı olmadığımız tek nokta temizliktir’ dedi. Peki bir şehirin temizliği başaramayan bir belediye neyi başarmıştır? 100 Milyon’un üzerinde para, altyapı için geldi ama geçen hafta yağmur yağdı her yer su göletine dönüştü. 15 Milyon’luk İstanbul, 7 Milyon’luk Ankara, pırıl pırıl oluyorken, 350 Bin nufusa sahip, çok geniş alana yayılmayan Batman neden temiz olmasın? Yine BDP adayı bir röportajında diyor ki ‘Birinci önceliğimiz temizlik olacak.’ Aynı soruna vurgu yapıyor. Daha sonra ‘Biz seçilçildikten sonra 6 ay içinde projelerimizi oluşturacağız’ diyor. 15 Yıllık belediye, seçimden sonra proje tespiti yapacaksa peki bu Belediye 15 yılda ne yaptı?. Açıkçası Batman, bunları hak etmiyor” dedi.

Editör: TE Bilişim