** İsrail’in, Filistin halkına yönelik şiddeti ve Mescid’i Aksa’ya yönelik yasakları Batman’da kınandı. Düşünce ve İnanç Platformu ile Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, kitlesel açıklamalar gerçekleştirdi.

KALABALIK KİTLE KATILDI
Batman’daki sivil toplum kuruluşları, İsrail’i kitlesel basın açıklamalarıyla protesto etti. Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, Cuma namazı sonrası Gülistan caddesinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Kalabalık bir topluluğun katıldığı açıklamada Kürtçe-Türkçe dövizler açıldı. Basın açıklamasını okuyan Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkan Yardımcısı Nurettin Teymur: “Mescid-i Aksa’da Müslümanların namaz kılmasına engel olan, Mescid-i Aksa’nın önünde Müslümanları şehit eden siyonist terör çetesi İsrail’i şiddetle lanetliyor, Müslümanları ilk kıbleleri olan Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmaya çağırıyoruz. İşgal çetesinin bu haydutça eylemlerini asla kabul etmeyeceğimizi ilan ediyor, tüm Müslümanları tepki vermeye davet ediyoruz. Müslümanların Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmak için aralarındaki ihtilafları bitirip birleşmeleri gerekir.  Bu konuda basiretle ve ferasetle hareket etmeli, vahdet ağacının dallarına tutunmalıyız” dedi.

“FİLİSTİN HALKI YALNIZ DEĞİLDİR”
Batman Düşünce ve İnanç Platformu da Cuma namazı sonrası Atatürk Parkı önünde kitlesel açıklama gerçekleştirdi. Platform sözcüsü avukat Yusuf Tanrıseven’in okuduğu basın açıklamasında ‘Kudüs’e özgürlük’ pankartı açıldı. Açıklamayı okuyan Tanrıseven, şunları söyledi: “Bir terör örgütü gibi davranan İsrail geçtiğimiz günlerde üç Filistinli Müslüman’ı şehit etti ve 1967 yılından beri ilk kez Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kılınmasını yasakladı. Terör örgütü İsrail’in en başından beri Mescid-i Aksa ile ilgili Müslümanları kışkırtmaya yönelik yaklaşımları sürmekte ve Filistin’de kan dökmekten asla imtina etmemektedir. Bölgedeki etnik kavgaların, mezhep savaşlarının ve de tüm terör olaylarının kışkırtıcısı İsrail’dir. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın işgali kabul edilemez. İsra ve Mirac’ın şehri Kudüs’ün işgali kabul edilemez.” (Reşat Yiğiz-Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim