** ‘Hayalini Çiz’ temasıyla düzenlenen 38’inci Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Türkiye’nin her bölgesinden 35.496 resmin katıldığı yarışmaya en çok katılım Batman’dan oldu. Yarışmaya Batman’dan 19 Bin 810 resim gönderildi. 14 Çocuk ödül almaya hak kazanırken, Batman Hürriyet Ortaokulundan Nupelda Önel’in resmi de ödüle layık görüldü.

EN YÜKSEK KATILIM BATMAN’DAN
Türkiye, KKTC ve Almanya’dan binlerce öğrencinin resimlerini gönderdiği Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’na Batmanlı öğrenciler katılımlarıyla damga vurdu. 35.496 resmin katıldığı yarışmaya Batman’dan 19.810 resim gönderildi. Prof. Dr. Mümtaz Sağlam, Prof. Dr. Hayri Esmer, Prof. Dr. Hüsnü Dokak, Dr. Devabil Kara ve gazeteci Aysun Öz’ün katılımıyla gerçekleşen jüri değerlendirmesinin ardından ödül almaya hak kazanan 14 minik ressamın eserleri 10-23 Haziran 2019 tarihleri arasında İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde sergilenecek. Batman Hürriyet Ortaokulundan Nupelda Önel’in resmi de ödüle layık görülen 14 resim arasında yer aldı.

MİNİK RESSAMLAR…
“Hayalini Çiz” temasıyla 35.496 resmin başvurduğu yarışmada minik ressamların hayalleri renklerle hayat buldu. Değerlendirme sonucunda 14 minik ressam gerçekleştirilecek sergi ve ödül töreninde tablet ve resim malzemeleri ile ödüllendirilecek. Ödül ve sertifikalarını almak üzere 20 Haziran 2019 tarihinde İzmir’de gerçekleştirilecek Ödül Töreni’nde bir araya gelecek olan minik ressamlardan 3’ü, aynı zamanda bir yıllık eğitim bursunun da sahibi olacak. Binlerce öğrencinin resimlerini gönderdiği yarışmada Güneydoğu Anadolu Bölgesi 20.932 resimle katılımı en yüksek bölge oldu. 20.932 Resim 19.810’unun Batman’dan gönderilmesi ise dikkat çekti. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni 4.647 resim ile Marmara Bölgesi izledi. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim