**Batman’da bazı temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 7 Haziran seçimleri öncesinde mesaj verdi. Arınç: “Ak Parti’den daha iyisini bulduğunuz anda oyunuzu verin. Bulamadığınızda kafamıza gözümüze vurun ama oyunuzu da ihmal etmeyin” dedi.

** Merve Kavakçı’nın gözaltına alınmak istenme olayı ile ilgili anısını anlatan Arınç, duygulandı; “Siirt Milletvekili merhum Nizamettin Sevgili ve Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, tabancalarıyla eve geldiler. ‘Gerekirse tabancamızı kullanırız, Merve kardeşimizi vermeyiz’ dediler.”

“KOALİSYON AKLA ZARARDIR”
Batman’da partililerin yanı sıra din alimleri ve bazı STK temsilcileri ile bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, önemli açıklamalarda bulundu. Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman ve Diyarbakır Milletvekili adaylarının da eşlik ettiği Arınç, ilk ziyaretini Ak Parti il teşkilatına gerçekleştirdi. 7 Haziran seçimlerine dikkat çeken Arınç: “Çözüm sürecini başlatan kimdir? Siyasi kaybım bile olsa baldıran zehiri içmeye hazırım diyenler bellidir. 100 Kişiye sorun, 99’u diyecektir, Ak Parti yeniden tek başına iktidarına gelecek. Fakat Ak Parti tek başına gelmesin diyenler ne yapıyor, ‘al takke ver küllah yapalım, bunların yerine koalisyon kuralım’ diyor. Kim kuracak koalisyonu? CHP, MHP ve HDP’nin koalisyon kurması akla zarar bir şey değil mi? Kurulsa bile bu koalisyon çalışabilir mi? AK Parti gitsin de barış ve çözüm umutları tükensin, ülke gene eski günlere dönsün, silaha dönsün bombaya dönsün bunu isteyenler var. Ancak bunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bu millet buna izin vermeyecek” dedi.


ARINÇ’I DUYGULANDIRAN ANI
Kristal Park’ta STK temsilcileriyle yemekte buluşan Başbakan Yardımcısı Arınç, bir anısını da anlatırken duygulandı. Arınç, şöyle devam etti: “O dönemlerde grup başkanvekiliydim. Milletvekili seçilen Merve Kavakçı kardeşimizin evine savcı Nuh Mete polis göndermişti. 17 Arkadaş akşam saatlerinde eve gittik. Sivil ve resmi polisler giriş-çıkışları tutmuştu. O zaman Siirt Milletvekili merhum Nizamettin Sevgili ve Batman Milletvekili Ataullah Hamidi tabancalarıyla birlikte gelmişlerdi. İki vekil arkadaşımız ‘gerekirse tabancamızı kullanırız, Merve kardeşimizi vermeyiz’ dediler. Birini rahmet, diğerini de minnetle anıyorum.”


“KAFAMIZA-GÖZÜMÜZE VURUN AMA...”
Genel seçimlerde Ak Parti’ye oy isteyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu seçimin bir özelliği var. Bu seçimlerde partiler yarışıyor. Artık partiler barajı aşma iddiasında. Ak Parti’yi tökezletmek için pek çok hesap yapılırken, oyumuzu kullanırken iki defa düşünmemiz lazım. Sizin gönül kalbiniz açıktır. Yapacağınız işi bizden iyi bilirsiniz. Ülkeyi yoldan çıkaracak partilere fırsat vermeyin. Ak Parti’den daha iyisini bulduğunuz an da oyunuzu verin. Bulamadığınızda ise kafamıza, gözümüze vurun ama oyunuzu da ihmal etmeyin.” Arınç daha sonra Ak Parti seçim lokalini ziyaret etti.

Editör: TE Bilişim