** 1 Mayıs Tertip Komitesi, 1 Mayıs işçi bayramı programını açıkladı. Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Tekik, kutlamalara PYD Kobani Kanton Başkanı Enver Müslim ve DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle’nin katılacağını söyledi.

MÜSLİM VE DİCLE GELİYOR
Bölge mitinginin yapılacağı Batman’da 1 Mayıs Tertip Komitesi, Petrol-İş Sendikasında düzenlediği basın açıklamasıyla programı açıkladı. Programı basına açıklamayan Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik, kutlamalara PYD Kobani Kanton Başkanı Enver Müslim ve DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle’nin de katılacağı söyledi. Mitingde sanatçılar Ozan Cömert, Grup Munzur ve Koma Grave Roje de sahne alacak. 1 Mayıs’ın tarihi önem taşıdığını belirten Tertip Komitesi Sözcüsü ve Şube Başkanı Mustafa Tekik: “1 Mayıs Emek Dayanışma ve Mücadele gününü Batman’da ‘bölgesel miting’ biçiminde kutlayacağız” dedi.

“NEWROZ RUHUNDA KUTLAYACAĞIZ”
Emekçilerin Batman’da haykıracağına dikkat çeken Tekik, şöyle devam etti: “Ülkede temel hak ve özgürlüklerin ağır bir tehdit altında, kutuplaştırma ve muktedir olma arzusun adeta rutin bir hal aldı. Siyasal ve sosyal yaşamda her gün binlerce insanın işten atıldığı, yüz binlerce emekçinin, vahşi sömürü çarkı arasında köleliğe reva görüldüğü ve tüm bu saldırıların ‘şükredin, biat edin’ denerek olağanlaştırılmaya çalışıldığı iş yaşamıyla daha da çekilmez kılınmıştır. Bu bağlamda işten çıkarılan TPIC, DEDAŞ emekçileri başta olmak üzere tüm halkımızı, Cumartesi 12.00’de Farabim Hastanesi önündeki mitingimize Newroz ruhuyla katılmalarını bekliyor, davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim