***Kurban bayramı tatilinde çöpler birikince, Karayolları ve Özel İdare Genel Sekreterliği’ne ait araçlar çöp temizliğinde çalıştı.

ÇÖPLER ORTADA KALDI
Batman Belediyesi’ne kayyumun atanmasının ardından temizlik görevlileri iş bırakınca çöpler ortada kaldı. Batmanlıların şikayeti üzerine Batman Valiliği’nin talimatıyla Karayolları ve Özel İdare Genel Sekreterliğine ait bazı araçlar, cadde ve sokaklarda biriken çöpleri temizledi. Vali Yardımcısı Şevket Ertuğ Aksoy’un ‘kayyum’ olarak atadığı Batman Belediyesi’nde temizlik işler, taşeron işçilerinin işe gitmemesi üzerine sorun yaşandı. Daha önce bir bölümü özelleştirilen Belediye Temizlik İşleri’nde bayram arifesi ile bayram tatilinde çöpler, konteynırlar ile çöp kutularında birikti. Vali Ahmet Deniz, çöp şikayetlerinin giderilmesi içinkurumlara talimat verdi. Özel İdare ile Karayolları Şubesi’ne ait araçlar, bayram tatilinde cadde ve sokaklarda çöp topladı. Öte yandan Belediye Halk Otobüsleri de kontak kapatıp bayramda sefer yapmazken, kentin büyük bölümünde çöp konteyırları da henüz boşaltılmadı.

EKİPLERE TEPKİ
Kentin dört bir yanındaki çöpleri toplamaya çalışan Özel İdare ve Karayolları ekiplerine ise bazı mahalle sakinleri tepki gösterdi. Çöp toplayan ekiplere sözlü tepki gösterenleri ise çevredekiler şaşkınlıkla izledi. Bazı noktalarda temizlik ekiplerine polis otoları da eşlik etti.

Editör: TE Bilişim