** Anız yangınına karşı önlemlerin etkili olduğu Batman’da kampanyalar, sonuç veriyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, son bir ayda anız yangın vakalarında ciddi düşüş olduğunu söylediler. Batman’ı boğan anız yangınları ise komşu ilçelerin tarlalarından kaynaklanıyor.

BATMANLI ÇİFTÇİ DUYARLI
Mısır hasadının tamamlandığı Batman’da anız yangınlarına karşı başlatılan kampanyalar sonuç veriyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, bu yıl anız yakma vakalarında ciddi düşüş olduğunu kaydetti. Vali Ahmet Deniz’in talimatıyla anız yangınlarına karşı ‘tarla özel timi’ oluşturduklarını ifade eden Özkan: “Batman’da örnek çiftçiler de var. Hasadın kaldırılmasının ardından anızı yakmayıp, traktörlerle süren çiftçilere her türlü destek veriliyor” dedi.

BATMAN OVASINDA ANIZ YANGINLARI AZALDI
‘Batmanlı çiftçi artık anız yakmıyor’ diyen Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle geceleri Batman’ın üzerini kaplayan dumanlar, Batman il sınırına yakın Bismil ve Silvan ilçelerinin köy ve mezralarının arazilerinden geliyor. Ekiplerimiz, her gün periyodik olarak şehrin dört bir yanını gözetliyor. Bu yıl 350 dönüm civarındaki arazide anız yangınları oldu. Bu rakam geçmiş dönemlere göre çok az bir seviyede. Anız yakan tarla sahiplerine dönüm başına 212 lira para cezası veriliyor.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim