BELEDİYELERE KAYYUM GELDİ
Batman ile ilçe Belediyelerinde aralarında bulunduğu 28 Belediye’ye kayyum geldi. Kurban Bayramı arifesinde İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Valilik, Kaymakamlık aracılığıyla ilçe ve belde Belediyelerine kayyum atanmasına yönelik tebliğatı ulaştırdı. Pazar günü erken saatlerde kayyumun atandığı Belediye binaları etrafında polis sıkı güvenlik önlemleri aldı. Belediye Başkanvekili Hürriyet Kaytar’la içeri giren güvenlik görevlileri, daha sonra  Belediye binasına girmek isteyen ve bir süredir görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel ile DBP İl Eş Başkanları Nurten Üzümcü ve Abdulbari Karaağaç’a izin vermedi. 



AKEL VE ÜZÜMCÜ’DEN TEPKİ
Belediye girişinde kısa süre oturan Akel ve Üzümcü; “Bu kabul edilemez bir durumdur. Kayyumu kabul etmiyoruz. Fiziki olarak buralara girebilirler ama evimize giremezsiniz. Halk iradesine sahip çıkacak” dediler. Sivil polisin uyarısı üzerine Belediye giriş kapısından uzaklaştırılan Akel ve Üzümcü, eylem başlatacaklarını söyledi. Erken saatlerde Beşiri Belediyesi’ne de giren polisin uygulamasına tepki gösteren ve görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanı Mustafa Öztürk, Demokratik haklarını kullanacaklarını söyledi. 




GERCÜŞ VE İKİKÖPRÜ’YE KAYYUM
Batman ve ilçelerinde DBP’li Belediyelerden Balpınar dışında tüm Belediyelere kayyum atandı. Gercüş Kaymakamlığı, Valilik talimatıyla Cumartesi günü tebligatı Belediye’ye iletti. Batman Belediyesine kayyum yetkilisinin Belediye Başkanvekili olarak Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy’un, ilçelere ise Kaymakamların atanacağı ileri sürüldü. Kurban Bayramı tatili nedeniyle Belediye Meclis üyeleri ile kayyum yetkililerinin mesainin ilk gününde kesinlik kazanacağı öğrenildi. 

Editör: TE Bilişim