**Kanun Hükmünde Kararname ile Türkiye genelinde 50 bin civarında memur ihraç edilirken, Batman’da Emniyet mensupları hariç kamu kurum-kuruluşlarda görevli 174 kişi memuriyetten çıkarıldı.

ÇOĞUNLUK MİLLİ EĞİTİM VE TP’DA
Önceki gece Resmi Gazete’de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile binlerce memur görevlerinden ihraç edildi. Listelerde ise Batman’da Emniyet mensupları hariç kamu kurum ve kuruluşlarda 174 kişi yer aldı. Memuriyetten ihraç edilenlerin çoğunluğunu ise Milli Eğitim ve Türkiye Petrolleri bünyesindeki memurlar oluşturdu. Kurumlara göre ihraç sayıları şöyle; “Milli Eğitim Müdürlüğü 137, Türkiye Petrolleri 21, Çevre Şehircilik Müdürlüğü 1, TEİAŞ 1, Tarım İl Müdürlüğü 4, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü 2, İş-Kur 1, İl Müftülüğü 6, Gençlik ve Spor İl Müdürü 1.”

ESKİ MÜDÜRLER DE İHRAÇ EDİLDİ
Resmi Gazete’de yer alan ihraç listesinde bir süre önce görevden alınan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tarık Yaşar’ın yanı sıra Batman eski Gençlik ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci, Tarım eski İl Müdürü Ömer Tercan da yer aldı. Öte yandan Batman’da daha önce 88 Emniyet mensubu görevden ihraç edilirken, açığa alınan 191 kişinin büyük bölümü de memuriyetten ihraç edildi.

Editör: TE Bilişim