** İstanbul Sanayi Odası’na üye 60 kişilik işadamı heyeti, Batman’a iş gezisi düzenledi. İşadamlarıyla yemekte bir araya gelen Vali Ahmet Deniz: “Batman ihracat potansiyeli çok yüksek bir il. Buraya yatırım yapan yatırımcı kazanır” dedi.

BATMAN VE SİİRT’E GEZİ
İTO (İstanbul Sanayi Odası) üyesi 60 kişilik işadamı heyeti, Batman ve Siirt’e çıkarma yaptı. Aralarında Ak Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Memati ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu heyet, Batman’ın tarihi mekanlarının yanı sıra kentte incelemelerde bulunduktan sonra akşam saatlerinde Çömçe’de, Valiliğin düzenlediği yemeğe katıldı. Vali Ahmet Deniz, Ak Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Ak Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman’daki bazı işadamlarının katıldığı yemekte Batman ticaretine dikkat çekildi.



“BURADA KAZANIRSINIZ”
İşadamlarına yatırım yapmaları konusunda her türlü kolaylığı sağlayacaklarını belirten Vali Ahmet Deniz: “Yanlış anlamayın biz yardım istemiyoruz. Sizlerin de kazanacağınız yatırımları burada rahat yapabilirsiniz, bundan emin olun. Belki 3-5 ay daha bir süreçten geçebiliriz. Çünkü örgütün de bu son çırpınışı. Terör örgütü PKK tabanını kaybetti. Ama bu coğrafyada bin yıldır Türk, Kürt, Arap, Çerkez kardeşçe yaşıyoruz. Kardeşçe de yaşamaya devam edeceğiz. Onun için buraya yatırım yapan herkes kazanır. İl valisi olarak yatırımcı olan herkesin işini rehberliğini yapmak, işlerinizi her kurumda takip etmek konusunda sizlere söz veriyorum” diye konuştu.


“İNSANIMIZ TERÖRDEN BIKTI”
Vali Deniz, şöyle devam etti: “Hain darbe girişimi gecesi ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi Batman’da da vatandaşlarımız ay yıldızlı bayraklarla meydanları doldurdu. Başta FETÖ olmak üzere terörün her türlüsünü lanetlediler. PKK terör örgütünü lanetleyen ifadelerle caddelerin en başından sonuna kadar insanlar yürüdü. Bunu şunun için söylüyorum; insanımız artık terörden bıkmış, lanetliyor. Bize düşen de tek bir terör örgütü mensubu kalıncaya kadar mücadeleye devam etmek.”

DEMİR: “HEPİMİZİN SORUMLULUĞU VAR”
Programda konuşan Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir de yatırımcıları, Batman’da yatırım yapmaları konusunda önerilerde bulundu. Demir: “Burada çocuklarımız-gençlerimiz sokakta kalıyorsa bunda bizim de vebalimiz vardır. Onları art niyetli kesimlerin kucağına bırakamayız. Kentimizde işsizlik ciddi boyutlarda. Yatırımları sadece kazanç için değil, insani sorumluluk olarak da düşünmeliyiz. İçinde bulunduğumuz bazı sorunları ekonomik kalkınmayla çözebiliriz” dedi.

Editör: TE Bilişim