** 12 Milyon TL’ye mal olacak TED Koleji eğitim kompleksinin temeli atıldı. Üç yatırımcı, kompleksi 30 Haziran’da tamamlamak için kolları sıvadı. Üç katlı Adliye Sarayı’nın temeli de atılıyor.

HAZİRAN’DA BİTECEK
Mehmet Şirin Orun, Turan Özkan ve Erkan Uras’ın yapımını üstlendiği TED Koleji eğitim kompleksinin temeli, Petrol-İş Sendikası bitişiğindeki TPAO arsasında atıldı. 12’şer derslikli ilkokul, orta okul ve lisede toplam 964 öğrenci kapasiteli eğitim kompleksinde 250 kişilik çok amaçlı kapalı spor salonu da inşa ediliyor. Batman’a bölgenin en büyük eğitim kompleksini kazandırmak için dünya çapında ödül alan ODTÜ öğretim görevlisi mimar Prof. Dr. Celal Abdigüzel’e proje çizdirdiklerini belirten yatırımcılardan Turan Özkan: “Bağımsız idare binası, yemekhane ve kapalı spor salonunun da bulunacağı beş blok halindeki eğitim kompleksinin temelini attık. Hedefimiz, Haziran ayında binamızı hizmete açmaktır” dedi.


KOMPLEKS, 15 BİN M2’LİK ALANDA
Petrol-İş Sendikası bitişiğindeki TPAO arsasında 15 bin m2’lik alanın 12.500 m2’lik bölümünde basket, tenis kortu, halı saha, kapalı yüzme havuzunun da bulunacağını ifade eden Turan: “Yaklaşık 12 Milyon TL’ye mal olacak TED Koleji kompleksi hizmete açıldığında 102 eğitimci görev yapacak. Bölgenin modern eğitim kompleksini Batman’a kazandırmamızda bize her türlü desteği veren TPAO Bölge Müdürü Gökhan Akın ile Belediye Başkanvekili Serhat Temel’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Bu arada Bahar sitesi bitişiğinde Adliye Sarayı’nın temelinin de yakında atılacağını belirten Vali Yılmaz Arslan, şöyle konuştu: “Adliye Sarayı bitişiğinde yeni Valilik konağı da yapılacak. Binanın projesi önümüzdeki günlerde tamamlanacak.” 

Editör: TE Bilişim