SELİS TAŞINACAK
Görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, Kentin aksayan sorunların takipçisi. Belde ve Çamlıtepe mahallerindeki çalışmaları yerinde inceleyen Özdemir yeni projeleri hakkında Batman Çağdaş’a açıklamalarda bulundu. Özdemir, tek sıkıntılarının bütçe olduğunu söyledi. Yeni yılda kent merkezinde itfaiye istasyon sayısını 3’e çıkarmayı planladıklarını belirten Özdemir; ‘‘Mevcut itfaiye yerimizin dışında Belde mahallemizdeki Selis binasının yerine itfaiye istasyonunu taşımayı düşünüyoruz. Ayrıca Petrolkent çevresinde ayrı bir istasyon merkezini de kurmayı hedefliyoruz. İtfaiye araç parkımızı daha da genişletmemiz gerekir. Çünkü Batman’ın nüfusu her geçen gün büyüyor. Bu çalışmalar içinde bütçe lazım. Kaynaklarımızdan su ve emlak gelirlerinin düzenli verilmesi gerekiyor’’ dedi. 


YAZ-KIŞ ASFALT SÜRÜYOR
Doğalgaz ve içme suyu hattı şebeke çalışmaları nedeniyle bazı cadde ve sokakların kazıldığını belirten Özdemir, asfalt serimini her mevsimde yapabilecek imkanlara sahip olduklarını söyledi. Özdemir şöyle devam etti; ‘‘Kentimizin cadde ve sokaklarına yıl içinde 200 bin ton asfalt döktük. Gerek yama gerekse yeni yol çalışmaları kapsamında ekiplerimiz asfalt serimini aralıksız sürdürüyor. Kaldırım, parke serimi, yeşil alan ve temizlik işlerinde birimlerimiz boş durmuyor. Kış sezonuna girdik ama asfalt serimine devam ediyoruz. Acil bölgelere zamanında ekiplerimizi yönlendiriyoruz.’’



ÇEVRE YOLUNA DESTEK
Batman-Siirt çevre yolundaki trafik akışının daha iyi işleyebilmesi için Karayollarının projesine destek verdiklerini ifade eden Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü; “Batman yararına olabilecek her türlü projede varız. Şevket Başak kavşağına yakın bölgede taşıtların geçeceği alt geçit projesine her türlü desteği vereceğiz. Çünkü yer yer trafiğin kilitlendiği bölgelerde yeni güzergahlar düzenlemek zorundayız. Yaşar Kemal Orman parkı çevresindeki ulaşımı daha da kolaylaştıracak projelerimizi de hayata geçiriyoruz.” Bu arada Karayollarının da güzergaha yapacağı köprülü kavşak proje ihalesi  Genel Müdürlükçe yapıldı. Yeni yılın ilk aylarında köprünün yapımına start verileceği öğrenildi. 

Editör: TE Bilişim