** Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 200 firma, 400 markanın katıldığı ve 23 bin metre kare alan üzerine kurulan fuarın açılış töreninde konuşan Vali Ahmet Deniz: “Batman’ın en önemli özeliği yatırımcı bir ruha sahip olmasıdır. Batman, tarım şehridir” dedi.

“20 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”
200 Firmanın yer aldığı Batman İnşaat ve Tarım Fuarının açılışında konuşan Vali Ahmet Deniz, petrolkentinin gelişimine dikkat çekti. Vali Deniz, şunları söyledi: “Özelikle son dönemlerde yürütülen sulama projeleri ile tarım ve hayvancılığa verilen önemli destekler sayesinde halkımızın tarımsal geliri hızla artmaktadır. Batman’ın en önemli özeliği yatırımcı bir ruha sahip olmasıdır. İlimizin en önemli problemi olan işsizliği inşallah bu girişimci ruha sahip yatırımcılarımızla çözeceğiz. Hükümetimizin açıkladığı Cazibe Merkezleri Projesine 200’e yakın firma başvurmuştur. Yaklaşık 20 bin istihdam öngörülmektedir. Bize düşen görev bu yatırım ve güven ortamının devamını sağlamak için çalışmaktır. Bunu da halkımızın desteğiyle sağlayacağız.”

“BATMAN’I DESTEKLEME GAYRETİNDEYİZ”
Fuar açılışında söz alan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise gençlere iş-aş bulmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade ederek: “Birileri bunu engellemek, Türkiye'nin enerjisini boşa harcamak ve insanlarımızı birbirileriyle uğraşır hale getireme çabası içerisindeler. Batmanlı kardeşlerimiz çukur siyasetini Batman’a taşımadılar. Esnafımızı bir ekmeğe muhtaç ettirmediler. Bizler de  Batman’ı, 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı içerisinde destekleme gayreti içerisinde olduk” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim