**1957 Yılında ilk meydana kavuşan Batman, yeni Atatürk heykeliyle daha da güzelleşti. Batman’ın ilk parkına da teknik petrolcülerin heykeli dikildi. 70 Yıllık DDY Garı ise yangın kulesinin onarılmasıyla eski figürüne kavuşmuş oldu.

3 TONLUK BRONZ HEYKEL
Batman’ın ilk Kaymakamı Altay Kancaal’ın 1957 yılında kentte kazandırdığı Cumhuriyet Meydanı, uzun bir süreden sonra 3 ton ağırlığındaki bronz heykeliyle buluştu. Ünlü heykeltıraş Metin Yurdaner’in yaptığı Atatürk heykeli dün, törenle açıldı. Askeri bandonun yanı sıra TED Koleji bandosunun da renk kattığı açılışa Vali Hulusi Şahin, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Askeri erkan, il yöneticileri ve kalabalık bir kitle katıldı. Vali Hulusi Şahin, anıtın meydana kazandırmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Şahin, şöyle devam etti: “Batman, kadim ve modern bir şehir. Batman Cumhuriyet’in eseridir. Bu eser son derece anlamlıdır. Çok kıymetli eseri Cumhuriyet’in vefakar insanlarına emanet ediyoruz.” Törende konuşan Başkanvekili Aksoy ise; “Göreve geldiğimizde Meydanı geliştirmişken, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Batman’a yaraşır anıtına ihtiyaç duyduk.  Bu anıt ulu önder kurucumuz, varlığımızın, birliğimizin, refahımızın mimarı Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığımızın bir sembolüdür” dedi.

ATATÜRK PARKINA
‘PETROL’ İŞÇİSİ HEYKELİ
Batman Belediyesi, Turgut Özal Bulvarı’nın kalbi konumundaki Atatürk parkının ortasına teknik petrolcü heykeli dikti. Türkiye’de petrolün bulunduğu ilk dağ olan Raman’da 1947’de kara altının keşfedilmesi ile ilk petrolcülerin figürünü Batman Belediyesi, ilk kez kentin en eski parkına kazandırdı. Raman dağına çıkan petrolcülerle ilgili bilgilerin de bulunduğu petrol heykelini gören Batmanlılar, emeği geçenlere teşekkür etti.

GAR, YANGIN KULESİYLE DAHA GÜZEL
Batman DDY Garı’nda 70 yıllık yangın kulesi de onarıldı. Bu yılın ilk aylarında yapımına başlanan DDY Garı’ndaki yangın kulesi 10 yıl süreyle kaderine terk edilmişti. Çıkan yangın sonucu kule, küle dönüşmüştü. Yaklaşık 120 bin TL ile onarım çalışmaları tamamlanan yangın kulesinin meydana ayrı bir güzellik verdiğini belirten bazı vatandaşlar: “Batman uzun bir süre sembollerinden uzaktı. 2019’un ilk aylarında bu üç sembolün yerini bulması petrol şehrine ayrı bir güzellik verdi” dediler. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim