**Bu yıl başta buğday olmak üzere diğer ürünlerinin fiyatı kadar değerli olan kırmızı samanın tonu 850 liradan alıcı buluyor. Samanı Doğu, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinin yanı sıra yurt dışına da ihraç ettiklerini belirten üreticiler; “Kırmızı samanın tonu 850 lirayı buldu” diyorlar.
TALEP KIRMIZI SAMAN’A
Batman ve yöresindeki saman, bu yıl üreticilerinin yüzü gülüyor. Kuraklığın yaşandığı İç Anadolu bölgesinin yanı sıra Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesine de her gün tonlarca samanın gönderildiğini söyleyen bazı hububat üreticileri; “Bu yıl saman o kadar kıymete bindi ki, ne buğday ne mercimek ne de diğer ürünler bu kadar prim yapmadı. Kırmızı mercimek samanın tonunu 850 liradan satıyoruz. Keşke daha fazla saman stokumuz olsaydı. Kış gelmeden saman almak isteyen diğer bölgelerdeki üreticilerin taleplerini karşılamakta zorlanıyoruz” diye konuştular.


4 BİN TON SAMAN LÜBNAN’A GİTTİ
Batman’daki samanı İskenderun limanına taşıyan kamyon sürücüsü Ömer Ak, şöyle konuştu; “Bu yıl kamyoncular daha çok saman nakliyesinden kazanıyor. Haftada 2-3 gün Batman samanını İskenderun’a götürüyorum. Oradan da gemilerle Batman samanı Lübnan başta olmak üzere Ortadoğu’daki bazı ülkelere gidiyor. Kamyonculara her zaman saman yükü var. Son bir buçuk ayda Batman’dan yaklaşık 4 bin ton saman Lübnan’a gitti. Ayrıca İç Anadolu’nun yanı sıra Doğu ve Karadeniz bölgelerine de saman taşıyoruz. Yörede özellikle kırmızı mercimek samanı tercih ediliyor. Kırmızı mercimek samanın tonu 850 lira, buğdayın samanı ise 500 liradan alıcı buluyor.” (Reşat Yiğiz)
 

Editör: TE Bilişim