HALK SOKAKTAYDI
7.3’lük Süleymaniye depremi, Batman’da da paniğe yol açtı. Kentin büyük semti Kültür, Gap, Belde ve diğer mahalle sakinleri deprem sarsıntısıyla soluğu sokakta aldı. Paniğe kapılan iki kişi, merdivende düşünce hastaneye kaldırıldı. Vatandaşların bir bölümü geç saatlere kadar mahallelerdeki parklarda kaldı. Bazı vatandaşlar ise arabalarında sabahladı.

HASTANEDE DE PANİK
Mahallelerdeki yurttaşların yanı sıra Bölge Devlet Hastanesi ve öğrenci yurtlarındaki öğrenciler arasında da panik yaşandı. Hastanelerde tedavi görenler acil servis önünde bekledi. Yurtlardaki öğrenciler ise yurtları terk ederek bir süre binaların önünde bekledi. Sarsıntıyı hissedenler, uzun süre sokakta kaldı.

SİLAH SESLERİ
Daha çok kenar mahallelerde silah seslerinin duyulduğu depremin sarsıntısıyla paniğe kapılan bazı vatandaşlar, özel araçlarıyla kent merkezinden ayrılması da dikkat çekerken, sarsıntının ilk anlarında sık sık silah sesleri duyuldu. Kültür mahallesinde de çok katlı apartmanlarda oturanlar, uzun süre sokakta bekledi.

AİLELER TEDİRGİNDİ
7.3’lük depremin ciddi şekilde hissedildiği kent merkezinde her hangi bir hasar meydana gelmezken, birçok aile park ve sokaklarda bekledi. Bazı mahalle muhtarları dolaşıp, semt sakinlerini evlerine davet etti. İstanbul ve diğer büyük kentlerdeki bazı Batmanlılar, yakınlarını arayarak soğukkanlı olmalarını istedi. Gece yarısından itibaren birçok ailenin evlerine dönüş yaptığı gözlendi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim